Intermediaburo
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Praia da Vitoria moet bezoeken en het eiland met een huurauto moet verkennen

Praia da Vitória, wat Strand van de Overwinning betekent, is een belangrijke gemeente in de Azoren-archipel van Portugal. Deze prachtige stad ligt op het eiland Terceira en strekt zich uit van de noordkust tot ver in het binnenland van het eiland. Het ligt slechts 20 kilometer ten noordoosten van Angra en wordt beschouwd als een van de modernste steden van de Azoren.

Praia da Vitória ligt in een grote baai aan de oostkust van de Azoren en heeft lange zandstranden, een mooie jachthaven en een aangename sfeer. Er zijn veel boeiende activiteiten en bezienswaardigheden in Praia da Vitória en de beste manier om deze stad te verkennen is door een auto te huren. Je zal vele goedkope autoverhuurdiensten vinden door contact op te nemen met de vele autoverhuurbedrijven in Praia da Vitória. Van luxe huurauto’s tot budget huurauto’s, er is voor ieders budget wel iets te vinden in Praia da Vitória. Het is gemakkelijk om de autoverhuurdiensten te vergelijken en je kan zelfs een lokaal reisbureau vragen om een vergelijken van de autoverhuurbedrijven voor je te doen. Vergelijk autoverhuurbedrijven in Praia da Vitoria zoals Avis, Hertz, Europcar, Budget, Sixt en Thrifty. Eenmaal je een huurauto hebt gekozen, volgen hieronder de beste 5 redenen om Praia da Vitória te bezoeken.

1. Ontdek het oude centrum van Praia da Vitória

Dit is het oudere deel van de stad, hoewel het je vergeven zal worden als je denkt dat de stad gloednieuw is. Dit komt door de uitgebreide restauratiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd nadat een aardbeving een groot deel van de oudere stad had verwoest. Er zijn hier veel bezienswaardigheden – de Kerk van Barmhartigheid, de Kerk van de Moeder, het stadhuis, en vele andere.

2. Vitoria Strand

Dit prachtige kleine strand ligt heel dicht bij de jachthaven van Praia da Vitória. Met het uitnodigende gouden zand worden hier veel leuke watersporten aangeboden.

3. Het uitzichtpunt Serra do Cume

Dit is een van de beste uitzichtpunten in Praia da Vitória. Vanaf dit uitkijkpunt heb je fantastische uitzichten over het hele eiland Terceira. Je ziet niet alleen de prachtige stad Praia da Vitória voor je liggen, maar een ander uniek uitzicht is dat op talloze melkveehouderijen en vele weilanden waar koeien grazen.

4. Miradouro Do Facho

Je zult je ogen uitkijken bij een bezoek aan de Miradouro Do Facho.  De huurauto zal je ergens in de buurt moeten parkeren, want een bezoek aan de Miradouro Do Facho betekent een wandeling naar boven om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad, de haven en het eiland. De wandeling naar Miradouro Do Facho omvat een aantal steile treden, dus wees voorbereid op een stevige klim. Het duurt ongeveer een half uur om de top te bereiken. De wandeling is zeker de moeite waard want je zal genieten van het prachtige uitzicht.

5. Bezoek het historische Paços do Concelho (Stadhuis)

Het majestueuze Paços do Concelho of stadhuis moet je beslist bezoeken. Het gebouw ligt aan het centrale plein Largo Francisco Ornelas da Camara en wordt gesierd door de Estatua da Liberdade, een monument dat is opgedragen ter nagedachtenis aan de helden van de strijd die op 11 augustus 1829 plaatsvond. Het stadhuis is een prachtige weergave van de typische architectuur van Noord-Portugese herenhuizen.

 

https://www.autoportugal.nl/