Spring naar inhoud

Brons: een onmisbaar materiaal in de bronsgieterij

Het meest gebruikte metaal in de bronsgieterij is natuurlijk brons. Voor het vervaardigen van brons is koper en tin nodig. De verhouding is 90% koper en 10% tin. Uiteraard is het mogelijk om in de bronsgieterij met een andere verhouding te werken. Koper is van zichzelf een zacht metaal, maar door het te combineren met tin, is het zeer geschikt om kunstwerken te realiseren. De combinatie met tin zorgt ervoor dat het smeltpunt lager en de hardheid hoger wordt. Een ander voordeel van tin is dat details beter zichtbaar worden.

Een professionele bronsgieterij voor het gieten van beelden

Weet u al hoe uw bronzen beeld eruit moet komen te zien? Atelier80 helpt u graag bij het uitvoeren van uw ontwerp. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De gespecialiseerde bronsgieters houden u continu op de hoogte van de voortgang. Zo weet u zeker dat het beeld aan uw wensen voldoet en kunt u zelf het productieproces monitoren. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.

Persoonlijke aandacht staat voorop in de bronsgieterij

Allereerst moeten natuurlijk uw wensen in kaart worden gebracht. Daarom is het prettig als de bronsgieters een schets of tekening kunnen bekijken bij het gieten van uw beeld, zodat men deze tekening of schets kan raadplegen bij het vervaardigen van het beeld. Zo weet u zeker dat het beeld aan uw wensen voldoet. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over het materiaal, de technieken en de afwerking? Al deze informatie wordt tijdens het eerste kennismakingsgesprek verzameld om tot een prachtig eindresultaat te komen. Ga eens langs bij de bronsgieterij in Dreumel en breek door als kunstenaar. Grote kunstenaars, zoals Bertha thoe Schwartzenberg, Emo Verkerk en Adri van Rooyen, gingen u al voor.