Intermediaburo
Image default
Aanbiedingen

De meest veilig raamdecoratie voor de kinderkamer

Veiligheid is het belangrijkste criterium om te overwegen bij het kiezen van raamdecoratie voor een kinderkamer. Immers, statistieken die van 1990 tot 2015 zijn verzameld en door de American Academy of Pediatrics gepubliceerd werden, wezen uit dat bijna één kind per maand een dodelijke verwonding opliep doordat het verstrikt raakte in de koorden van raamdecoratie. Veel meer kinderen raakten gewond 

Bezorgdheid over statistieken als deze bracht de Window Covering Manufacturers Association ertoe in 2018 nieuwe veiligheidsnormen aan te nemen. Deze normen verminderden het aantal nieuwe jaloezieën met koorden op de markt aanzienlijk. Als je echter jaloezieën voor de kamer van je kind zoekt, kom je misschien wel jaloezieën tegen die met koorden werken. Die wil je beslist links laten liggen ten gunste van jaloezieën of rolgordijnen die met een stang of op de tast omhoog en omlaaggaan. Nog beter: Investeer in elektrische rolgordijnen die met een afstandsbediening of met een smartphone app bediend kunnen worden.

Meer tips voor het kiezen van raamdecoratie voor kinderkamers

Bij het kiezen van de beste jaloezieën of rolgordijnen voor een kamer, is het van het grootste belang te bedenken hoe de kamer waarschijnlijk gebruikt zal worden. In het geval van kinderkamers zullen de raamdecoraties die je voor een speelkamer kiest waarschijnlijk heel anders zijn dan die voor een slaapkamer. Waarom? Omdat een speelkamer bedoeld is om lichamelijke activiteit te bevorderen, terwijl een slaapkamer een ruimte moet zijn die ideaal is om te slapen. Dat betekent dat je jaloezieën of rolgordijnen zult willen kiezen die de slaapkamer optimaal tegen licht en geluid beschermen. Plisségordijnen, ook wel bekend als honingraat gordijnen, kunnen de oplossing zijn die je zoekt.

Natuurlijk wil je niet over het hoofd zien hoe belangrijk het is om raamdecoratie te kiezen die de unieke persoonlijkheid van je kind weerspiegelt, en je moet ook rekening houden met de leeftijd van je kind als je je keuzes maakt. Bijvoorbeeld, gemakkelijk schoon te maken plisségordijnen met felle kleuren en afbeeldingen kunnen de perfecte keuze zijn voor je kleuter. Oudere kinderen kunnen de meer modernere look van raamdecoratie waarderen.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Verdubbel uw opslagruimte met een tussenvloer!

Gaming monitor aanschaffen die past bij jouw wensen en eisen? Zo doe je dat!

Datetime? Dit zijn de leukste tips voor de herfst!