Intermediaburo
Image default
Zakelijk

Een instructie- of bedrijfs video laten maken

Een bedrijfs video laten maken kan verschillende voordelen hebben voor een bedrijf. Ten eerste kan het helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid en naamsbekendheid van het bedrijf. Met een video kan het verhaal van het bedrijf worden verteld en kan er worden uitgelegd wat het bedrijf doet en waarom het uniek is. Dit kan potentiële klanten of partners aantrekken en helpen bij het opbouwen van een positief imago.

Verhogen van betrokkenheid

Ten tweede kan een bedrijfsvideo bijdragen aan het verhogen van de betrokkenheid van klanten en medewerkers. Een video kan emotionele verbindingen creëren en mensen betrekken bij het verhaal van het bedrijf. Dit kan leiden tot meer loyaliteit en betrokkenheid bij zowel klanten als medewerkers.

Werven van nieuwe medewerkers

Ten derde kan een bedrijfsvideo als hulpmiddel dienen bij het werven van nieuwe medewerkers. Door te laten zien wie het bedrijf is en wat het doet, kan het bedrijf potentiële kandidaten aantrekken die zich aangetrokken voelen tot de cultuur en waarden van het bedrijf.

Instructie video maken

Naast een bedrijfsvideo kun je ook kiezen voor een instructie video maken. Dit is een video waarin bepaalde taken of werkwijzen worden uitgelegd. Er zitten veel voordelen aan het laten maken van een instructievideo. Niet alleen bespaar je namelijk geld, maar ook enorm veel tijd. Tevens leert iedereen bepaalde taken op deze manier precies hetzelfde aan, waardoor er consistent wordt gewerkt binnen het bedrijf. Een video is een efficiënte manier gebleken om mensen iets aan te leren. Daarom is het zeker interessant om hiernaar te kijken.