Spring naar inhoud

Financieel

Akte van cessie vordering

Als u nog nooit heeft gehoord van een akte van cessie van een vordering, dan zullen we u vandaag proberen uit te leggen wat dit precies inhoud. Het is niet zo moeilijk, maar je moet het echter wel maar net even weten. Bij een akte van cessie van een vordering gaat het eigenlijk om het kopen en verkopen van een vordering. Net zoals bij producten en onroerende goederen, kunnen ook vorderingen worden gekocht en verkocht. Een vordering is een schuld van een klant aan een bedrijf. Op het moment dat een vordering van een bedrijf aan een incassobureau wordt verkocht, noemen we deze overdracht een cessie. Aan deze cessie, dus aan de overdracht, zijn voorwaarden verbonden. Eigenlijk komt het er op neer dat een vordering moet geschieden op schriftelijke manier, aan de hand van een akte van cessie, dus bewijs van overdracht van de vordering aan de verkrijger. In aan akte van cessie van de vordering staan dus een aantal voorwaarden waaraan het incassobureau moet voldoen, maar waar ook de verkrijger van de vordering aan moet voldoen. Als beide partijen akkoord gaan over de akte van cessie van de vordering dan is er een overeenkomst tussen de verkrijger van de vordering en het incassobureau en kan het werk beginnen. Op het moment dat de akte van cessie van de vordering rond is, gaat het incassobureau contact leggen met de schuldenaar om de schuld te incasseren. Vaak gebeurd dit op basis van no cure, no pay. Dit betekend dat de verkrijger van de vordering pas hoeft te betalen aan het incassobureau op het moment dat het incassobureau betaald heeft gekregen van de schuldenaar. Dit is mede omdat op deze manier de verkrijger van de vordering niet nog meer schulden krijgt. Kijk voor meer informatie over een akte van cessie van een vordering op onze website.Online inkomsten en uitgaven bijhouden

De makkelijkste manier van inkomsten en uitgaven bijhouden is online applicaties. Tegenwoordig zijn er online diensten en applicaties waar je een laag bedrijf per maand voor betaald voor inkomsten en uitgaven bijhouden. Je betaalt tussen de 1 en 3 euro per maand afhankelijk van het bedrijf en de diensten die je afneemt.

Duurste pakketten

We hebben online rondgekeken bij bedrijven dat inkomsten en uitgaven bijhouden diensten aanbieden. We kwam tot verbazende conclusie dat het heel goedkoop is. Als je kiest voor de duurste diensten en applicaties voor inkomsten en uitgaven bijhouden betaal je maximaal 3 euro per maand. Dit zijn dan ook echt complete diensten en applicaties voor inkomsten en uitgaven bijhouden. Met zo een pakket hoef je zelf niks meer te doen.

Goedkope pakketten

Je hebt ook nog de basispakketten wat we de goedkope pakketten noemen. Hier betaal je maximaal 1 euro voor. Hierbij zit altijd een applicatie bij die je inkomsten en uitgaven kan bijhouden door gebruik te maken van je bankafschriften. Als je bankafschriften upload naar de applicatie zal die al de uitgaven en inkomen verdelen in handige rubrieken. Zo krijg je een overzicht van hoeveel geld je uitgeeft en waaraan. Je ziet ook wat er allemaal binnenkomt aan inkomsten.

cashflow.nl/

planjebudget.nl/

itunes.apple.com/