Intermediaburo
Image default
Dienstverlening

Werkzaamheden van elektricien Den Bosch

Altijd al gedroomd om elektricien te worden maar wat is een elektricien eigenlijk? Een elektricien is iemand die gespecialiseerd is in het aanleggen, het onderhouden en het monteren van elektra. Dit kan bijvoorbeeld zijn verlichting in je huis of de intercom maar ook behandelen zij elektrische machines in een fabriek. Dit zijn namelijk zware machines die goede aansturing nodig hebben, om veilig gebruikt te kunnen worden. De werkzaamheden van elektricien Den Bosch lopen dus erg uiteen en dat zorgt ervoor dat er veel afwisseling is in het werk. Sommige bedrijven werken zelfs met nachtdiensten. In de nacht kan je opgeroepen worden voor een spoedklus.

Wat zijn de werkzaamheden van een elektricien

De werkzaamheden van een elektricien is voornamelijk het aanleggen van elektra, omdat dit werk veel risico’s met zich meebrengt zijn er strenge veiligheidsmaatregelen voor.                    De werkzaamheden die dagelijks terugkomen zijn: monteren van verlichting, het installeren van een groepenkast, het afmonteren van stopcontacten, storingen verhelpen en het onderhouden van elektrische installaties. Er zijn ook werkzaamheden die minder vaak voorkomen, dit zijn vaak grotere gemeentelijke plannen waarvan de voorbereiding langer de tijd nodig heeft. Zoals een nieuwbouwlocatie. Hierbij is hun taak om vanaf een schets de juiste elektra aan te leggen. Bijvoorbeeld het plaatsen van de stopcontacten en het aansluiten van de elektradraden. 

Welke opleiding heb je nodig voor elektricien

Heb je er altijd van gedroomd om elektricien te worden? Kijk dan goed welke opleiding je daarvoor nodig hebt. Op de middelbare school op het vmbo kunt je al een richting kiezen, namelijk techniek. Na het vmbo kun je naar de vervolgopleiding mbo niveau 3: monteur elektrotechnische installaties, laagspanningsdistributie en middenspanning distributie, hierna kun je altijd nog extra cursussen voor een specialisatie volgen voor bijvoorbeeld op het gebied hoogspanning. Heb je havo of vwo gedaan, dan kun je de vervolgopleiding HBO Elektrotechniek volgen. Dit is een vierjarige bachelor aan een van de hogescholen in Nederland, om elektricien te worden.