Spring naar inhoud

Wilt u zelf uw vloerverwarming aanleggen? Dat kan!

Heeft u al veel zelf  verbouwd aan uw huis en gaat u geen enkele uitdaging uit de weg? Dan is het fijn om te weten dat u zelfs vloerverwarming zelf aan kunt leggen. Uiteraard wel met deskundig advies Deze pakketten bevatten alles wat nodig is voor het aanleggen van vloerverwarming. Zo kunt u snel zelf aan de slag! Het is dan wel nog verstandig om de specialist te vragen om advies, vooral wat voor soort vloerverwarming u moet hebben voor uw vloer. Dan weet u zeker dat u goed zit. Bent u zelf niet zo handig, en laat u het liever aan een vakman over, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zo kunt u zelf kiezen hoe u vloerverwarming aangelegd wil hebben.

Vloerverwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten

Vloerverwarming is beschikbaar in allerlei soorten en maten, er is dus niet één soort vloerverwarming. Dat denken namelijk wel veel mensen. Zo kunt u kiezen voor een droogsysteem; wat alleen mogelijk is als u in het bezit bent van een houten balkenlaag met houten vloeronderdelen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor vloerverwarming in matten. Dit is erg geschikt voor wanneer er alleen nog maar een ruwe betonvloer ligt. Daarnaast kunt u er ook nog voor kiezen om vloerverwarming te laten infrezen. Geen idee wat voor u het beste is? 123Vloerverwarming kan u daarbij helpen.

Kan vloerverwarming ook bij uw vloer?

U hoeft niet bang te zijn dat er bij u geen vloerverwarming gelegd kan worden. In principe is elke vloer namelijk geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Echter is niet overal dezelfde soort vloerverwarming mogelijk. Zo zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij bepaalde vloeren, gezien elke vloer een eigen mate van warmtegeleiding heeft. Heeft u laminaat of marmoleum? Dan laat dat meer warmte door dan PVC vloeren of vinyl. Wilt u dus optimaal kunnen genieten van vloerverwarming, dan is het verstandig om bij de specialist te vragen welke soort vloerverwarming het beste is in combinatie met uw vloer.