Intermediaburo
Image default
Aanbiedingen

4 essentiële items die professionals gebruiken voor een veilige wegafzetting

Het opzetten van een veilige en effectieve wegafzetting is cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid van zowel wegwerkers als weggebruikers. Professionals in de verkeersveiligheid weten dat er bepaalde items nodig zijn om een wegafzetting succesvol te laten verlopen. In dit artikel bespreken we vier essentiële items die professionals gebruiken om een veilige wegafzetting te creëren. Als je overweegt om een wegafzetting te kopen, is het belangrijk om deze items in overweging te nemen.

1. Verkeerskegels en afzetpalen

Verkeerskegels en afzetpalen zijn onmisbaar bij het opzetten van een wegafzetting. Ze zijn ontworpen om de aandacht van weggebruikers te trekken en hen te waarschuwen voor de aanwezigheid van een wegafzetting. Verkeerskegels zijn meestal oranje en hebben reflecterende stroken om de zichtbaarheid te vergroten, terwijl afzetpalen vaak een vergelijkbare kleur en reflecterende elementen hebben. Beide items zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze ideaal zijn voor tijdelijke wegafzettingen.

2. Waarschuwingsborden

Waarschuwingsborden zijn  om weggebruikers tijdig te informeren over de aanwezigheid van een wegafzetting. Ze moeten duidelijk zichtbaar zijn en voldoende afstand van de afzetting geplaatst worden, zodat bestuurders de tijd hebben om te reageren en hun snelheid aan te passen. Er zijn verschillende soorten waarschuwingsborden beschikbaar, zoals borden met de tekst “Wegwerkzaamheden” of “Omleiding”. Zorg ervoor dat je het juiste type bord kiest voor jouw specifieke situatie.

3. Verlichting en signalering

Bij wegafzettingen die ’s nachts of bij slecht zicht actief zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de afzetting goed verlicht is. Dit kan worden bereikt door het gebruik van fakkels, knipperende lichten of andere vormen van signalering. Deze verlichting helpt niet alleen om de zichtbaarheid van de afzetting te vergroten, maar kan ook helpen om de snelheid van het verkeer te verminderen en de algehele veiligheid te verbeteren.

4. Tijdelijke verkeerslichten

In sommige gevallen kan het nodig zijn om het verkeer te regelen met tijdelijke verkeerslichten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er slechts één rijstrook beschikbaar is voor beide richtingen van het verkeer. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer op een gecontroleerde en veilige manier door de wegafzetting kan rijden, waardoor het risico op ongevallen wordt verminderd.

 

https://trafficsafetysystems.eu