Intermediaburo
Image default
Marketing

Wat zijn Long-tail zoekwoorden en hoe werkt het precies?

Als jij als ondernemer graag online bekendheid wil opbouwen, is het belangrijk om te weten wat Long-tail zoekwoorden zijn. Long-tail zoekwoorden zijn namelijk essentieel voor jouw online succes. In dit blog leggen we uit wat Long-tail zoekwoorden precies inhouden, hoe het werkt en waarom wij denken dat het investeren waard is.

De betekenis van Long-tail zoekwoorden

Long-tail zoekwoorden zijn zoekwoorden die uit meerdere woorden of zinnen bestaan. Dit in tegenstelling tot short-tail zoekwoorden die vaak maar uit één of twee woorden bestaan. Voorbeelden van long-tail zoekwoorden zijn bijvoorbeeld ‘rode damesschoenen maat 38’, ‘hondentraining voor puppy’s’ of ‘gezonde glutenvrije maaltijden’. Door het gebruik van long-tail zoekwoorden specificeer je jouw zoekopdracht, en dat betekent dat je heel gericht kunt zoeken.

De drie pijlers van Long-tail zoekwoorden

Er zijn drie pijlers die de methode van Long-tail zoekwoorden ondersteunen. Allereerst is er het zoekvolume. Long-tail zoekopdrachten hebben vaak een lager zoekvolume ten opzichte van short-tail zoekwoorden, wat betekent dat er minder mensen op zoek zijn naar precies die zoekwoorden. Hoe specifieker je zoekopdracht hoe lager het zoekvolume, maar de conversieratio is vaak wel hoger.

Ten tweede is er de concurrentie. Long-tail zoekwoorden hebben over het algemeen minder concurrentie dan short-tail zoekwoorden. Door je te richten op specifieke zoekopdrachten, maak je het jezelf makkelijker om hoger te eindigen in de zoekresultaten.

Tot slot is er ook nog het conversiepercentage. Omdat je je richt op gerichte zoekopdrachten, verwacht je dat bezoekers die op jouw website komen ook echt geïnteresseerd zijn in wat jij aanbiedt. Dit betekent dat de kans op conversie relatief hoog ligt.

Waarom je volgens ons het beste hierin kan investeren

Long-tail zoekwoorden hebben meerdere voordelen. Zoals eerder genoemd zijn ze specifieker, duidelijk en waardevoller voor het conversiepercentage. Bovendien is er over het algemeen minder concurrentie op deze zoekwoorden. Dit geeft je de mogelijkheid om beter gevonden te worden in de zoekresultaten en onderscheidend te zijn ten opzichte van jouw concurrenten. Door blijvend te investeren in Long-tail zoekwoorden, zal jouw vindbaarheid en zichtbaarheid toenemen.

In het kort

Long-tail zoekwoorden zijn zoekopdrachten die specifieker zijn dan short-tail zoekopdrachten. Deze zoekwoorden hebben minder zoekvolume en minder concurrentie, maar hebben over het algemeen een hoger conversiepercentage. Het investeren in Long-tail zoekwoorden is daarom enorm waardevol voor het verhogen van jouw vindbaarheid en conversies.

Veelgestelde vragen over Long-tail zoekwoorden

1. Wat is het verschil tussen Long-tail en short-tail zoekwoorden?

Long-tail zoekwoorden bestaan uit meerdere woorden of zinnen, terwijl short-tail zoekwoorden vaak uit één of twee woorden bestaan.

2. Zijn Long-tail zoekwoorden dan altijd beter?

Het hangt ervan af waar je je op wil richten. Short-tail zoekwoorden hebben vaak een hoger zoekvolume en dus meer aandacht van potentiële klanten. Long-tail zoekwoorden zijn vaak specifieker en hebben over het algemeen een hoger conversiepercentage.

3. Moet ik meteen alleen nog maar Long-tail zoekwoorden gebruiken?

Nee, het is goed om een balans te vinden tussen Long-tail en short-tail zoekwoorden. Creëer een strategie die aansluit bij jouw eigen doelen en zet beide soorten zoekwoorden in.

Conclusie:

Long-tail zoekwoorden zijn dus een belangrijk onderdeel van online succes. Door gerichte zoekopdrachten te gebruiken in de content op jouw website kun je ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in de zoekresultaten en de kans op conversie zal vergroten. Het investeren in Long-tail zoekwoorden is daarom zeker de moeite waard. Uiteraard is het vinden van de juiste zoekwoorden een belangrijke taak. Daarbij is het belangrijk om zowel naar de zoekvolumes als naar de concurrentie te kijken. Blijf investeren in de juiste zoekwoorden en optimaliseer daarmee de vindbaarheid van jouw website.