Intermediaburo
Image default
Marketing

Ik heb een website nodig. Wat nu?

Wanneer je oude website een opknapbeurt nodig heeft of je een geheel nieuwe website nodig hebt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je kan dit natuurlijk zelf proberen te doen, maar het gaat een stuk sneller om dit uit te besteden natuurlijk als je hier geen ervaring mee hebt. Wanneer je ervoor kiest om dit inderdaad door een webdesigner of designbureau te gaan laten doen, moet je alsnog goed voorbereid zijn. Wil je een website laten maken? Dan is deze blog precies wat je nodig hebt. 

Welke budget heb je ervoor over?

Omdat we in een wereld leven waar websites niet meer weg te denken zijn, zijn er steeds meer bedrijven die het maken van websites aanbieden. Daarnaast heb je veel zelfstandigen die na het opdoen van genoeg ervaring websites voor anderen ontwikkelen. Omdat er veel verschil zit in de prijs en kwaliteit van deze websites moet je weten wat je behoeftes zijn en wat je hiervoor over hebt. Zo kun je voor een prijs van 1.200 tot 3.500 een gebruiksvriendelijke en nette website krijgen. Dit kun je laten doen door een zelfstandige designer of door een wat kleiner webdesignbureau. Wanneer je meer budget gereed hebt staan kun je een stap verder gaan. In dit geval kun je een website krijgen die gemaakt is door één of meer ervaringsdeskundigen. De kosten hiervan kunnen oplopen tot 5500 euro, maar dan heb je wel een professionele website te pakken. Wil je echt het beste van het beste? Dan zit je zo op de 5.500 tot 30.000 euro. Dit soort websites worden vaak gemaakt voor zeer grote bedrijven of overheidsinstanties. 

Maak altijd een kennismakingsgesprek

Wanneer je jouw budget hebt bepaald kun je opzoek gaan naar een bureau of designer. Je gaat de komende tijd veel contact hebben met degene die de taak op zich zal nemen. Jouw visie moet immers wel goed naar voren komen. Maak daarom altijd van de voren een kennismakingsgesprek aan in het echt. Je kan dan bekijken of de gang van zaken bevalt en of er een klik is tussen jou en het personeel. Een website maken is niet niks. Er komt veel kijken bij een webshop laten maken en daarmee zal er regelmatig ook contact gezocht worden met jou en andersom. Weet daarom met wie je te maken hebt. Zo voorkom je vervelende discussies en kun jij zo snel mogelijk genieten van je nieuwe website.