Intermediaburo
Image default
Dienstverlening

Specialisatie van elektriciens

Elektriciens Breda met spoed zijn erg handig, zeker als je in Nederland bent en problemen hebt met de elektrische installatie. Maar wist je dat er eigenlijk verschillende soorten elektriciens zijn? De meeste mensen denken misschien dat als je een elektricien bent, dat alles is. Er zijn geen subcategorieën, specialisaties, etc. Het is waar dat een elektricien een professionele baan is die vaardigheden en certificeringen vereist. Deze baan wordt blootgesteld aan gevaarlijke en risicovolle situaties, dus het is precies goed om certificering en ervaring te hebben om hun werk goed te kunnen doen. Elektriciens heeft eigenlijk subcategorieën. In feite zijn er vijf soorten elektriciens die zijn gebaseerd op het vakgebied waarin ze werken en hun specialisatie. Er zijn verschillende soorten elektriciens, waaronder industriële elektriciens, commerciële elektriciens, residentiële elektriciens, onderhoudselektriciens en auto-elektriciens. Maar in dit artikel vindt u een gedetailleerde uitleg over de twee meest voorkomende typen, namelijk commerciële en residentiële elektriciens. Blijf lezen.

Elektriciens voor woonwijken

Een residentiële elektricien is waarschijnlijk een van de meest voorkomende en bekende typen. De verantwoordelijkheden van een residentiële elektricien omvatten het installeren, upgraden, repareren en onderhouden van het elektrische systeem van een huis. Woningen en appartementen worden geclassificeerd als woningen. Op deze gebieden hebben de meeste mensen hulp nodig van professionals. Het installeren van huishoudelijke apparaten zoals airconditioning, verlichtingsarmaturen en andere elektronische apparaten is een andere taak van een residentiële elektricien. Als u een probleem heeft met het elektrische systeem van uw huis, kunt u het beste een elektricien in uw huis bellen. Een residentiële elektricien kan het elektrische probleem in uw huis inspecteren. Zodra ze het probleem hebben vastgesteld, zullen ze een oplossing aanbevelen. Daarnaast kan een residentiële elektricien u ook helpen bij het installeren van verlichtingsarmaturen, het vervangen van meterkasten en het uitvoeren van andere elektrische taken.

Elektriciens voor commerciële instellingen

Commerciële elektriciens zijn verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van systemen in een commercieel gebouw, zoals elektriciens in woningen. Elektriciens die in commerciële gebouwen werken, kunnen werken in kantoorgebouwen, winkelcentra of andere bedrijfslocaties. Naast de basisinstallatie-, reparatie- en onderhoudstaken kan een commerciële elektricien ook een elektrisch systeem ontwerpen in een nieuw gebouwd gebouw. Commerciële elektriciens voeren grotere projecten uit in vergelijking met residentiële elektriciens. Een groot project vereist dat elektriciens op de hoogte zijn van de lokale elektrische codes en persoonlijke veiligheidskwesties. Naast het werken voor een elektriciteitsbedrijf kunnen elektriciens ook een eigen bedrijf starten. Zodra gecertificeerde elektriciens voor uw bedrijf werken, kunt u anderen inhuren.