Intermediaburo
Image default
Aanbiedingen

Alles over kettingtransporteurs

Als je in de transportsector werkt, dan weet je dat er veel verschillende soorten transportsystemen zijn. Maar wat is nu precies een kettingtransportband? En wat is het verschil met een rollenbaan? Lees verder om alles te weten te komen wat je moet weten over kettingtransportbanden.

Wat is een kettingtransportband?

Een kettingtransporteur, ook wel transportketting genoemd, is een type transportsysteem dat kettingen gebruikt om materialen van het ene punt naar het andere te verplaatsen. Deze systemen kunnen worden gebruikt om verschillende materialen te transporteren, zoals dozen, zakken en zelfs individuele items. Kettingtransporteurs worden vaak gebruikt in assemblage- of verpakkingslijnen omdat ze een hoge mate van flexibiliteit bieden.

Kettingtransporteurs bestaan meestal uit twee delen: de baan en de ketting. De baan is meestal gemaakt van staal of aluminium en wordt op de vloer gemonteerd. De ketting bestaat uit schakels die met scharnieren aan elkaar zijn verbonden. De ketting loopt over de baan en wordt aangedreven door een elektromotor.

Voordelen

Een van de voordelen van een kettingtransporteur is dat hij gemakkelijk kan worden aangepast om de richting of de snelheid van het te transporteren materiaal te wijzigen. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gerepareerd als er iets misgaat.

Verschillen tussen kettingtransporteurs en rollenbanen

Nu we weten wat een kettingtransporteur is, laten we eens kijken naar het verschil met rollenbanen. Rollenbanen lijken sterk op kettingtransporteurs in die zin dat ze worden gebruikt om materiaal van het ene naar het andere punt te transporteren. Maar in plaats van kettingen gebruiken rollenbanen rollen om het materiaal over de baan te verplaatsen.

Rollenbanen worden meestal gebruikt voor zwaardere materialen, zoals pallets of vaten, omdat ze meer steun kunnen bieden dan kettingbanen. Rollenbanen zijn echter niet zo flexibel als kettingbanen en kunnen niet gemakkelijk worden aangepast zonder het hele systeem te vervangen.

Kettingtransporteurs en rollenbanen zijn beide populaire keuzes om materialen van het ene naar het andere punt te transporteren. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten systemen. Kettingtransporteurs bieden meer flexibiliteit en kunnen gemakkelijk worden aangepast, terwijl rollenbanen meer ondersteuning bieden voor zwaardere materialen. Uiteindelijk hangt het type systeem dat je kiest af van jouw specifieke behoeften.

 

https://www.acb-transportbanden.nl/