Intermediaburo
Image default
Dienstverlening

Waarom backup in office 365

Data altijd veilig opslaan met backup Office 365

Een van de belangrijkste ICT onderwerpen binnen elk bedrijf is het tijdig maken van backups. Data opslaan en goede backups hebben is ontzettend belangrijk voor de continuïteit van een organisatie. Het is dan niet alleen belangrijk dát er backups worden gemaakt, maar ook waar ze worden opgeslagen. Dit brengt natuurlijk ook grote verantwoordelijkheid met zich mee en werk. Gelukkig is er een manier om dat op te vangen dankzij het gebruik van Office 365 diensten. NEWMINDS systems is officieel Microsoft 365 partner en kan zodoende alle benodigde licenties vrijgeven voor ondernemers en bedrijven die de overstap willen maken naar een volledige cloudwerkplek.

Wat zijn de voordelen van Office 365 backup

Microsoft backup Office 365 biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden om data terug te halen. Hieronder een overzicht van alle mogelijkheden:

1. Cloud backup

Wist je dat Microsoft automatisch backups maakt van alle cloud data? Hiervoor maakt Microsoft gebruik van SaaS (Software as a Service) voor Office 365 data waarbij er altijd minimaal 2 kopieën van de data zijn en soms zelfs 3 of 4 kopieën. Microsoft maakt hierbij gebruik van meerdere datacenters zodat de data altijd goed beveiligd is. Microsoft garandeert ook een 99,99% uptime en dat kan alleen doordat zij zo groot zijn en hun data op zoveel verschillende locaties hebben opgeslagen.

2. Versiebeheer

Een ander heel slimme tool is het gebruiken van versiebeheer. Hiermee kun je dus eigenlijk in paar klikken complete documenten terugzetten naar een eerdere versie. Ook kun je bibliotheken maken van documenten die bij elkaar horen – denk aan vergader notulen en contact informatie. Van elke versie worden zogenaamde ‘snapshots’ gemaakt op bepaalde tijdstippen – referentiemomenten die je dan kunt terugzetten.

3. Prullenbak(ken)

Als je iets verwijderd, is het dan ook weg? Niet echt. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat een document, excel lijst of mail item is verwijderd terwijl dat niet de bedoeling was? Wel zo handig dat je die dan toch kunt terughalen. Via Microsoft Sharepoint kun je daarom gelukkig altijd items uit je prullenbak halen tot wel 90 dagen nadat deze is verwijderd. Voor exchange items ( dus email ) geldt overigens 30 dagen.

Wat andere klanten zeggen over NEWMINDS systems

NEWMINDS systems heeft als motto ‘Houd ICT simpel ‘. En dat vinden we belangrijk omdat ook onze gebruikers in eenvoudige taal moeten begrijpen wat ze aan het doen zijn en hoe ze het moeten gebruiken. Daarom zijn onze ICT medewerkers getraind om complexe vraagstukken in eenvoudige taal uit te leggen zodat het altijd helder en duidelijk is. Natuurlijk meten we dat aan de hand van gebruikerservaringen en recensies van onze klanten. Hieronder vind je enkele referenties.

Ben je net als ik een digibeet en raak je in paniek bij een melding? Dan kan ik Han en zijn team van New Mind Systeem van harte aanbevelen. Zij begrijpen dat de business door moet gaan en helpen je meteen uit de brand. Vervolgens wordt er een duurzaam plan gemaakt. Dus, denk je aan ICT, dan denk je aan New Mind System! – Ninorta Demir, Sinior Hypotheek & Financieel Advies

Een bedrijf met korte lijnen, die de normale mensen taal spreken. Met een paar woorden weten zij al wat je graag wil. Absoluut een aanrader! – Louise Jansen

Gratis ICT Scan

Kortom – op zoek naar een betrouwbare ICT bedrijf die je verder kan helpen? Neem dan contact op met NEWMINDS Systems Hengelo of vraag een vrijblijvende ICT scan aan via de website.

https://www.newmindssystems.nl/