Intermediaburo
Image default
Zakelijk

Coinbase aandeel – Alles wat jij wil weten!

Alles is veranderd op de handelsbeurzen sinds de komst van de digitale valuta. Deze valuta staat ook wel bekend als cryptomunten. Ze hebben een nieuwe manier van betalen geïntroduceerd, namelijk op een digitale wijze. Het handelen in cryptomunten is ook enorm gestegen; ze zijn enorm populair onder velen. Zo stijgt ook de waarde van de Coinbase aandeel. Coinbase is een onderneming die een cryptocurrency handelsplatform beheert. Hieronder vertellen we je graag meer over het Coinbase aandeel.

Coinbase

Het is een beursgenoteerd bedrijf dat een cryptocurrency handelsplatform beheert. Het is dus eigenlijk een beveiligd online platform voor het kopen, verkopen, overschrijven én opslaan van cryptovaluta. En het is een grote speler in de wereld van crypto: ze hebben bijna 98 miljoen geverifieerde gebruikers en 230.000 ecosysteempartners in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn er dus enorm veel mensen die gebruik maken van het platform. De gebruikers investeren, besteden, sparen, verdienen en gebruiken crypto dus met behulp van Coinbase. Het doel van het bedrijf is om bij te dragen aan een eerlijke, toegankelijke, efficiënte en transparante crypto economie. 

Als je in aandelen wilt investeren, kan je een Coinbase aandeel kopen. Een aandeel is een deelneming in het kapitaal van een onderneming. Hiermee help je ook het betreffende bedrijf in hun groei en financiering. Uiteraard investeer je ook om zelf winst te maken. Je kunt natuurlijk ook verlies lijden als het slechter gaat met het bedrijf. Een Coinbase aandeel kopen doe je natuurlijk alleen als je affiniteit hebt met het bedrijf; je ondersteunt ze immers met deze investering.

Het kopen, verkopen en verhandelen van Coinbase aandelen

Het is dus mogelijk om een Coinbase aandeel te kopen. Of meerdere natuurlijk. Maar is dit je eerste keer? Heb je nog nooit geïnvesteerd in aandelen? Dan is het goed om de basisbeginselen van dit proces met je door te nemen. Je kunt namelijk kopen, verkopen en verhandelen. 

Allereerst kun je dus aandelen kopen. Hoe begin je hiermee? Ga op zoek naar een broker en doe een verzoek om te investeren in Coinbase aandelen. Een broker is simpelweg een beurshandelaar. Je kunt ze nu met name online vinden. Zij voeren namens jou de gewenste transacties uit. Het belangrijkste principe bij verkopen is dat je dit tegen een hogere prijs wilt doen dan de koopprijs. Wat hiervoor het geschikte moment is, ligt helemaal aan jou. Dit hangt namelijk ook van jouw wensen af. Zo kun je ze bijvoorbeeld voor een langere periode vasthouden met de achterliggende gedachte om winst te maken. 

Je kunt er ook voor kiezen om je Coinbase aandeel te verhandelen. Dit is eigenlijk het proces van kopen en verkopen, maar dan in korte periodes. Het doel van verhandelen is om regelmatig kleine winsten te behalen. Je kunt op deze manier dus snel winst maken. Maar dit heeft natuurlijk ook een keerzijde; je kunt ook snel verliezen lijden. Het wordt onervaren beleggers dan ook vaak geadviseerd om niet direct te gaan verhandelen, maar minstens een half jaar te investeren. De keuze is natuurlijk helemaal aan jou.