Intermediaburo
Image default
Bedrijven

De perfecte stoelen voor je eetkamertafel!

Een eetkamertafel is cruciaal in je woonkamer of keuken, een plek die meteen opvalt zodra je binnenloopt en je wilt natuurlijk dat dit plekje aan al je eisen voldoet.  
Bij het kopen van een eetkamertafel zijn er verschillende dingen waar je op moet letten, hoe groot mag de tafel zijn, welke vorm wil je dat de tafel heeft, hoe hoog moet de tafel zijn en zo kun je nog wel even doorgaan. Het belangrijkst is natuurlijk dat de tafel goed bij de rest van het interieur past. 

Nadat je je eetkamertafel hebt aangeschaft is het tijd om te kijken welke eetkamerstoelen hierbij passen. Hierbij zijn er verschillende dingen waarop je moet letten. 

Ten eerste de poot van de tafel, let op goed op hoeveel ruimte de poten van de tafel in beslag nemen. Aan de grootte van de poten van de eettafel kun je de grootte van je stoelen aanpassen zodat alles goed in elkaar past. 
Het tweede punt is of je wel of geen armleuningen wilt aan je eetkamerstoelen. Kies je voor armleuningen let er dan goed op dat deze onder de tafel passen. Het is het fijnst als ook je hand of arm dan nog onder de tafel past dus zorg voor een paar centimeter speling.  
Let daarna op hoe breed de tafelregel is, als deze breder is is het fijner om wat meer ruimte tussen de stoel en de tafel te hebben. Het is het prettigst als er ongeveer 10 centimeter speling is zodat je je van de tafel af kunt schuiven. 
Let als laatst op de hoogte van de eetkamertafel, heb je een hoge tafel schaf dan ook hogere stoelen aan zodat alles in verhouding is. Ga bij een hoge tafel voor eetkamerstoelen van ongeveer 45 centimeter en voor een lagere tafel voor stoelen van ongeveer 40 centimeter. 

Ook is het natuurlijk belangrijk dat de stoelen qua uiterlijk passen bij de eetkamertafel en bij de rest van het interieur maar dat is geen enkel probleem! 

http://nouvez.nl