Intermediaburo
Image default
Bedrijven

De schoonheid van een rieten dak

De schoonheid van een rieten dak

Een rieten dak: het is dé manier om je huis er vanaf de buitenkant gezellig en vriendelijk uit te laten zien. Veel mensen knappen af op een rieten dak om de brandveiligheid, echter is een juist geïnstalleerd rieten dak ongeveer even als niet minder brandgevaarlijk dan een normaal dak. Een rieten dak is een genot om naar te kijken, en daarom voor veel mensen ook een aantrekkelijke investering: een huis met een rieten dak is namelijk ook meer waard dan een huis die dat niet heeft.

Wat kost een rieten dak? Dat is een vraag die veel mensen stellen. Een specifieke prijs is in principe alleen te geven via een offerte van een dak legger, echter is er wel een prijsindicatie te geven van de prijs per m2. Deze valt vaak tussen de 90.- en 110.-. Hierbij komen dan nog de nokkosten van het dak, deze komen meestal uit op hetzelfde bedrag per meter. Een dak omvat vaak een groot oppervlak op het gebied van vierkante meters, wat betekent dat de prijs toch redelijk hoog kan oplopen. Het laten leggen van een rieten dak wordt zoals eerder gezegd vaak gezien als investering, zo’n dak gaat namelijk 25 tot 30 jaar mee wanneer dit goed is gelegd. Uiteraard dient er enig onderhoud gepleegd te worden, echter is dit vaak inbegrepen bij de aanschaf van het dak zelf. Zo hoeft je nooit zelf te klussen aan het dak! Het onderhoud rieten dak is dus eigenlijk te verwaarlozen, er zullen geen extra kosten bij komen: dit dient u wel te checken, het kan namelijk verschillen per aannemer!

Het aanzicht van een rieten dak is geweldig, en dit is dan ook de voornaamste reden waarom het gekozen wordt door huisbezitters. Het is een investering die zijn geld meer dan waard is wanneer je de uitstraling van je huis belangrijk vind!

http://rietwerk.nl

Gerelateerde artikelen

Start met een franchise administratiekantoor

Return On Investment

Werkplezier bij werknemers