Intermediaburo
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Een CRO campagne uitvoeren

Een CRO campagne

Een CRO campagne opzetten kan voor veel online marketeers een kanaal zijn dat moeilijk te begrijpen is. Doordat een CRO campagne langer dan andere marketingkanalen duurt om op te zetten kan dit erg ingewikkeld lijken. Daarnaast: Een CRO campagne zelf zal geen omzet draaien. Dit moet worden gedaan in combinatie met andere marketinginstrumenten zoals SEO, SEA of social media. Deze advertenties moeten worden gericht op de doelgroep waardoor deze wordt gestimuleerd om naar de website te gaan en hier eventueel aankopen te maken.

Een website is voor veel bedrijven het online visitekaartje wat maakt dat ieder aanrakingsmoment tussen de website en de klant perfect moet zijn. Deze aanrakingsmomenten bepalen uiteindelijk immers de kans op een aankoop en de manier waarop een bedrijf wordt gezien door de doelgroep. Wanneer het eerste aanrakingsmoment tussen de website (bedrijf) en de doelgroep positief is wordt de kans op een volgende gestimuleerd.

Wat is CRO?

Het bevorderen van deze aanrakingsmomenten wordt CRO genoemd. CRO staat voor conversieratio optimalisatie en wordt in de meeste gevallen (vaak voor grotere bedrijven) uitgevoerd door een CRO team. Het proces van een CRO campagne bestaat grotendeels uit het testen van nieuwe functionaliteiten, kleuren en types op de website. Dit kunnen relatief kleine aanpassingen zijn die op het eerste gezicht een kleine impact lijken te hebben op het uiteindelijke resultaat van de gehele website.

Doordat CRO een proces is worden deze stappen continue herhaald wat er uiteindelijk toe leidt dat de website een grote verandering doormaakt. Deze verandering is zo geleidelijk dat de doelgroep hier relatief weinig van merkt.

In het geval dat een aanpassing goed in smaak valt bij de doelgroep wordt deze behouden. Dit wordt allemaal op data gebaseerd. Na een gemaakte aanpassing worden KPI’s zoals de bouncepercentage en gemiddelde tijd op een pagina in de gaten gehouden. Dit zorgt ervoor dat geen enkele aanpassing die in de website wordt geïmplementeerd een mening is (die dus ook fout kan zijn). Alles is op cijfers gebaseerd wat maakt dat het allemaal getest is op een relevante doelgroep en er met schone data wordt gewerkt.

In het geval dat een aanpassing niet in smaak valt bij de doelgroep kan deze worden teruggedraaid en worden aangepast. Er worden hier dan wel learnings uit getrokken waardoor de aanpassing niet voor niets was. Volgende aanpassingen die in de toekomst worden gemaakt kunnen op deze learnings worden gebaseerd en anders erin worden gezet.

https://zicht.nl/diensten/CRO