Intermediaburo
Image default
Aanbiedingen

Een gids voor ooglidchirurgie

Een gids voor ooglidchirurgie

Heb je ooglidchirurgie overwogen? Ooglidchirurgie, ook wel blepharoplastie genoemd, is een cosmetische procedure die helpt om het uiterlijk van hangende of gezwollen oogleden te verbeteren. Het kan helpen een jeugdiger uiterlijk te herstellen en tekenen van veroudering te verminderen. Deze gids geeft een overzicht van wat je moet weten voordat je een ooglidcorrectie ondergaat.

 

Overzicht van de procedure

Ooglidchirurgie is een relatief eenvoudige procedure die meestal ongeveer 1-2 uur duurt, afhankelijk van de complexiteit van het geval. Bij de procedure worden kleine incisies gemaakt in de plooien bij de ogen, waardoor overtollige huid en vet kunnen worden verwijderd. Je chirurg kan ook extra incisies maken langs je bovenste of onderste wimperlijn om overtollige huid of vet te verwijderen. Nadat de ingreep is voltooid, sluit je chirurg de incisies met hechtingen. Wist je trouwens ook dat er twee verschillende soorten ooglidcorrectie bestaan? Zo is er voor de bovenkant bovenooglidcorrectie en de onderkant onderooglidcorrectie. Raadpleeg je arts om te kijken welke jij nodig hebt!

 

Hersteltijd

Na een ooglidoperatie is het normaal dat je tot twee weken na de ingreep wat zwelling en blauwe plekken rond je ogen hebt. Je kunt ook enige dagen last hebben van roodheid en irritatie in je ogen en wazig zien. Het is belangrijk om gedurende deze tijd niet in je ogen te wrijven of te drukken, omdat dit verdere schade kan veroorzaken en de genezingstijd kan vertragen. Bovendien moet je vermijden make-up in de buurt van je ogen te dragen totdat de zwelling volledig is afgenomen.

 

Risico’s en voordelen

Zoals bij elke medische ingreep zijn er risico’s verbonden aan ooglidchirurgie, zoals infecties, littekens, bloedingen en het syndroom van droge ogen. Deze risico’s zijn echter zeldzaam als ze worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional, zoals een ervaren plastisch chirurg of oculoplastisch chirurg die gespecialiseerd is in cosmetische gezichtschirurgie zoals blepharoplastie. De voordelen van dit soort chirurgie zijn vaak langdurig en omvatten verbeterde gezichtssymmetrie en een jeugdiger uiterlijk rond je ogen zonder er overdreven of onnatuurlijk uit te zien. Bovendien melden veel patiënten dat ze zich zelfverzekerder voelen nadat ze dit soort ingrepen hebben laten doen, omdat ze jaren van hun gezicht afhalen!

 

https://www.ooglid.nl