Intermediaburo
Image default
Winkelen

Gezonder met een zit-sta bureaustoel: 5 redenen om te kiezen

Gezond werken is net zo belangrijk als productief werken. Vaak wordt er door werknemers vaak urenlang achter een bureau gezeten. Met een zit-sta bureaustoel is het mogelijk om uw gezondheid te verbeteren en sta je langer fit. In dit blogartikel worden daarom vijf redenen gegeven waarom je je gezondheid beter kunt denken door voor een zit-sta bureau te kiezen.

Beter voor je rug

Een zit-sta bureaustoel kan bijdragen aan een gezonde, lichtere houding. Soms heb je langer last van je nek en rug door achter een bureau te zitten. Door regelmatig te staan, kun je de druk op je rug verminderen en voorkom je rugklachten.

Verbeter je bloedcirculatie

Door uw benen te strekken en te verplaatsen terwijl je staat, verbetert de bloedcirculatie. Daarnaast kun je je lagespiergroep door het staan op een zit-sta bureaustoel versterken. Dit vermindert de kans op het ontwikkelen van spataderen.

Meer beweging

Als je achter een bureau zit terwijl je werkt, is het moeilijk om te bewegen. Met een zit-sta bureaustoel heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren te bewegen. Door heen en weer te schommelen, heen en weer te lopen en plaats te veranderen, kun je meer energie krijgen.

Beter concentratievermogen

Hoewel je tijdens het werk geconcentreerd moet blijven, hebben de meeste mensen na langere tijd moeite om hun aandacht te behouden. Door regelmatig staand werk te doen, kunt u uw concentratievermogen verbeteren. Je lichaam wordt geactiveerd en je geest krijgt een boost.

Verbeter productiviteit

Als je lichaam actiever is, kun je meer alert zijn, waardoor je productiever bent. Je behoudt je aandacht en kunt je geconcentreerd op je taken richten. U kunt hierdoor uw werk in een kortere tijd voltooien. Als je goed aan je gezondheid wilt denken, is een zit-sta bureaustoel een goede oplossing. Het verlaagt de kans op gezondheidsproblemen, verbeterd de bloedcirculatie, geeft je meer energie en helpt je bij het behouden van een goede concentratie. Gezonder met een zit-sta bureau kan ook je productiviteit verhogen.