Intermediaburo
Image default
Telefonie

Hoe kan ik mijn telefoon het beste beschermen?

Bijna iedereen, jong of oud, heeft tegenwoordig altijd en overal een smartphone bij zich. Maar heb je er ooit over nagedacht hoe duurzaam deze apparaten echt zijn en hoe je de levensduur van je eigen telefoon kunt verlengen?

Hoe sterk is mijn smartphone?

Toegegeven, de duurzaamheid van smartphones kan sterk variëren, afhankelijk van het model. Dit komt omdat sommige toestellen zijn gemaakt van goedkopere materialen, terwijl andere duurdere onderdelen bevatten die beter beschermen tegen schade. Over het algemeen bieden de duurdere toestellen meer bescherming.   iPhone smartphones zijn vaak een stuk steviger dan kleinere merktelefoons vanwege hun metalen behuizing en schermen van versterkt glas, die vaak een plastic behuizing en een dunner glazen scherm hebben. Voor alle smartphones geldt echter dat je hun respectievelijke levensduur aanzienlijk kunt verlengen als je op een paar zaken let.

Kies de juiste beschermende accessoires

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je telefoon langer meegaat, is door hem goed te beschermen. We raden het gebruik van telefoonhoesjes voor Samsung telefoons en het gebruik van gehard glazen screenprotectors aan. Als je veel feest of op reis bent, moet je je mobiele telefoon er zeker mee uitrusten, maar ook in het dagelijks leven is dit geen overdreven luxe. Want ook als je thuis of onderweg bent, kan de smartphone snel en onverwacht uit je hand vallen en beschadigd raken. Wil je jouw smartphone altijd handsfree bij je dragen? Overweeg dan een iPhone 12 telefoonhoesje met koord te bestellen.

Houd het toestel schoon en droog

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw smartphone lang meegaat, is door hem schoon en droog te houden. Stof en vuil kunnen zich op moeilijk bereikbare plaatsen ophopen en na verloop van tijd schade veroorzaken. Zorg ervoor dat je je telefoon regelmatig schoonmaakt met een zachte doek om ophoping te voorkomen. Je moet ook oppassen dat je je telefoon niet in het water laat vallen, want vocht is een van de belangrijkste oorzaken van smartphoneschade. Als jouw telefoon nat wordt, moet je deze onmiddellijk afdrogen met een zachte doek of keukenpapier en minstens een dag wachten voordat je hem weer inschakelt. Sommige van de nieuwere telefoons van Apple, Samsung en andere merken zijn nu waterdicht, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je telefoon op diepe duiken kunt sturen!