Intermediaburo
Image default
Woning en Tuin

Fauteuils: Hoe te kiezen en te gebruiken in elke omgeving

Het valt niet te ontkennen! Een kamer, om compleet te zijn, heeft goede fauteuils met hoge rug nodig. Ze versieren, vullen andere meubels aan en kunnen in elke kamer van het huis gebruikt worden.

 

Lees verder en ontdek hoe u de ideale fauteuil voor elk type kamer kunt kiezen. En ook, hoe het correct te gebruiken en te genieten van alles wat dit veelzijdige en belangrijke meubilair te bieden heeft.

1. Fauteuil met hoge rug voor de woonkamer

Comfortabele en formele fauteuils, waarbij de nadruk ligt op esthetiek. De woonkamer is de plaats waar u uw bezoekers ontvangt. Een plek met een beetje formaliteit, maar dat zou u stijl moeten passeren.

 

Het comfort van een omgeving staat in verhouding tot de bruikbaarheid van de ruimte. Het comfort dat we voor onze kamer wensen is heel anders dan dat van een woonkamer. In de woonkamer is het comfortabel om ergonomisch te zitten en toch een hartelijke en gastvrije formaliteit te behouden.

2. Fauteuil voor TV kamer

Comfortabele verstelbare fauteuils. De TV kamer vraagt om een meer “ontspannen” comfort, zonder formaliteit en met veel gezelligheid.

 

De fauteuils met hoge rug zouden armen moeten hebben om te rusten. Ze zijn geweldig voor degenen die graag met meer mensen TV kijken, maar hun individualiteit behouden! Dit type stoel heeft een standaarduitvoering, maar heeft wel comfort.

3. Leeszaal fauteuil

Comfortabele fauteuils die voorrang geven aan de houding. Dit is essentieel bij het kiezen van een fauteuil met hoge rug voor uw leeszaal, bibliotheek thuis of zelfs uw slaapkamer.

 

Vermijd zeer zachte of zeer harde stoelen, ze moeten de ideale vorm en dichtheid hebben zodat u zich comfortabel voelt zonder de houding te schaden.

4. Eetkamerfauteuil

Veel mensen geloven dat er aan de eettafel geen plaats is voor fauteuils. Maar het is mogelijk, en het is zeer geschikt voor een goede decoratie. Het is alleen nodig om rekening te houden met enkele kenmerken:

 

  • Geen armleuningen;
  • Een rechte rug hebben;
  • Een hoge rug;
  • Hebben een stevige gestoffeerde stoel;
  • Wees licht.

 

Ook moet worden opgemerkt dat de zitting en de voet van het tafelblad minstens 30 centimeter van elkaar verwijderd moeten zijn. Deze minimale ruimte is nodig zodat de benen onder de tafel kunnen blijven als de persoon die de tafel nadert.