Intermediaburo
Image default
Woning en Tuin

Schoorsteenkap: waarvoor is deze accessoire noodzakelijk?

Schoorsteenkappen zijn speciale rvs kappen die op schoorstenen worden geplaatst. Wanneer u thuis stookt op een pelletkachel, houtkachel of een haard gebruikt en u heeft een rieten dak, is het aanbrengen van een schoorsteenkap verplicht. De kap verhindert namelijk dat er vanuit de schoorsteen vuurvonken op het rietdak terechtkomen en er brand uitbreekt. Een schoorsteenkap vergroot dus in hoge mate de veiligheid van woningen die kwetsbaar zijn voor branden. Maar welke pluspunten heeft een schoorsteenkap nog meer? En welke varianten schoorsteenkappen zijn er zoal?

 

Waarom een kap op de schoorsteen een slim idee is

Zoals gezegd reduceert het aanbrengen van een kap op uw schoorsteen het risico op woningbrand aanzienlijk als u thuis een rieten dak heeft. Maar dat is niet de enige meerwaarde van een kap op de schoorsteen. Naast extra veiligheid is een kap op de schoorsteen plaatsen ook visueel en stilistisch mooi. Zeker op grotere woningen met rietdaken ziet een kap op de schoorsteen er elegant en luxueus uit. Voordelig is ook, dat is een derde meerwaarde, dat de kappen van rvs zijn gemaakt. Hierdoor zijn ze onderhoudsvrij en gaan ze ook langdurig mee. Als vierde plu kan het feit genoemd worden dat rookkappen op schoorstenen doorgaans trekplaten bevatten, die zorgen voor een betere rook- en luchtcirculatie. Hierdoor brandt de haard of kachel efficiënter en kun je besparen op het houtverbruik. wil je echt een goede luchtcirculatie, dan is een mechanische trekkap een goede optie. Ten slotte is het fijne van een schoorsteenkap dat deze ongewenste gasten op afstand houdt: vogeltjes en andere dieren kunnen niet meer door de schoorsteenschacht binnenkomen.

 

Bekijk alle modellen rookkappen

Bekijk nu alle modellen schoorsteen kappen in de winkel van airxlshop. Bestellen van een geschikte kap kan eenvoudig, snel en voordelig online. Heb je vragen, stel ze dan via de helpdesk!