Intermediaburo
Image default
Links / Index

Groothandel voor Hotel, Restaurants en cafe’s

Bij een horeca groothandel worden vaak veel producten bij besteld en dan ook in enorme oplages. Een groothandel heeft dus eigenlijk alle goederen in grote oplages achter de hand liggen. Horeca gelegen bestellen hier hun goederen weg, omdat bij een normale winkel niet zoveel goederen op voorraad liggen en bij een horeca groothandel is dit wel zo. Ook kan het nog zo zijn dat een horeca groothandel goedkoper is dan als je het in een gewone winkelketen besteld. Een groothandel heeft een kantoor waar alle bestellingen opgenomen kunnen worden en een enorm grote loods maar zo groot beginnen ze natuurlijk niet. Hier moet je naar kunnen groeien. De loods is opgesteld met alleen maar stellingen van een aantal verdiepingen. Hier staat alles in opgesteld in elk gangpad andere goederen die een horeca nodig heeft. Maar niet alles kan natuurlijk worden opgeslagen. Niet alles is lang houdbaar er zijn ook genoeg goederen die een horeca gelegenheid nodig heeft die vers moeten zijn omdat ze anders niet geserveerd mogen worden. Niet alleen voor de horeca is er een groothandel. Eigenlijk voor elke sector zijn er groothandels. Ook kunnen producten goedkoper zijn omdat je ze in grote oplages koopt. Als dit niet zo is willen handelaren ook wel vaak spelen met de prijs. Prijs onderhandeling is natuurlijk altijd mogelijk om te proberen. Een groothandel verhandelt dus zijn spullen weer door aan andere ondernemingen. Er zijn verschillende typen groothandels.

Typen groothandels

  1. Importeurs; richten zich hoofdzakelijk op de aankoop van goederen op de buitenlandse markt en verkoop op binnenlandse markt.
  2. Exporteurs; is het tegenover gestelde van importeurs ze kopen in in het binnenland en verkopen het juist op de buitenlandse markt.
  3. Handelshuizen; zijn handelsondernemingen die zich richten op de buitenlandse markt, al dan niet van hun moederland.
  4. Binnenlandse groothandel; die richten zich zowel als aankoop als verkoop op de handel in het binnenland.
  5. Grossiers; kopen voornamelijk in op de binnenlandse markt en leveren aan detailhandel en grootverbruikers.
  6. In- en verkoopkantoren van buitenlandse productieondernemingen; zijn eigenlijk het zelfde als de andere groothandel bedrijven.
  7. Zelfbedieningsgroothandel; groothandel waar de ondernemer zelf de producten pakt en afrekent aan de kassa zoals bijvoorbeeld de Makro.

Horeca

De horeca is een bedrijfstak die eigenlijk alle eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven omvat. Horeca bestaat uit de eerste twee letters van deze drie woorden: hotel, restaurant en café. Alleen bedrijven met een horeca vergunning kunnen een horecatent runnen.

https://drankengilde.nl/horeca-groothandel/