Intermediaburo
Image default
Gezondheid

Collectieve zorgverzekering

Zorgverzekering 
Iedere Nederlander vanaf 18 jaar oud is verplicht gebruik te maken van een zorgverzekering. Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en kan eventueel uitgebreid worden met een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld extra zorg, of tandarts zorg. Een basispakket is verplicht, een aanvullend pakket is naar elke wens en prijs in te delen van eenvoudig tot zeer uitgebreid. Tot half november ontvangt u de nieuwe polis van uw verzekering voor het jaar erop. Het is verstandig om de voorwaarden en prijzen goed na te kijken, want er kunnen zomaar dingen in verandert zijn. Elk jaar kunt u voor 1 januari uw zorgverzekering opzeggen en uiterlijk 31 januari een nieuwe verzekering afsluiten.

Voordeliger verzekeren
Een zorgverzekering kan behoorlijk prijzig zijn. Voor grote gezinnen waarbij de thuiswonende kinderen boven de 18 jaar zijn, kan het flink in de papieren lopen. Het is daarom verstandig om alle prijzen en mogelijkheden eens op een rijtje te zetten. Het kiezen van een hoger eigen risico, of een jaarlijkse betaling in plaats van een maandelijkse kan schelen in de kosten, maar neemt ook risico’s met zich mee. De kosten zijn groter wanneer u wel onverhoopt wat krijgt en het eigen risico net verhoogd is, of het niet kunnen voldoen van een betaling in 1 keer wanneer u kiest voor een betaling per jaar. Een collectieve zorgverzekering kan een hoop schelen in de kosten, zonder grote risico’s.

Voor- en nadelen collectief verzekeren
Met een collectieve zorgverzekering kunt u maar liefst tot 7 procent korting krijgen op een basispakket en tot 10 procent op een aanvullende verzekering. Een collectieve verzekering kunt u op verschillende manieren afsluiten, vaak gaat het via uw werkgever, maar het kan ook via uw (sport) vereniging, vakbond of universiteit. Nog een voordeel is dat al uw gezinsleden ook gebruik kunnen maken van dezelfde voorwaarden van uw collectieve verzekering. U kunt dus door een vrij simpele handeling, vrij veel geld besparen, zonder grote gevolgen.
U dient er wel rekening mee te houden dat wanneer u bijvoorbeeld uw baan verliest, of bij uw vereniging weggaat, u automatisch geen gebruik meer kan maken van deze collectiviteit.

Het blijft natuurlijk verstandig om altijd de prijzen en voorwaarden van de verzekeringen goed te vergelijken. Een andere zorgverzekering zonder collectiviteit kan bijvoorbeeld toch een lagere premie hebben. Het is dus slim om zorgverzekeringen goed te vergelijken en de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld op: https://www.overstappen.nl/zorgverzekering/goedkoopste-zorgverzekering/

http://www.zorgverandertmee.nl/

Gerelateerde artikelen

De positieve taken van vitamine D

Persoonlijke diƫtiste in Hengelo!

Verlaag uw bloeddruk