Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger

Een project aan de buitenkant van een gebouw is natuurlijk erg anders dan een project in een binnenruimte, het is dan ook niet gek dat je hiervoor een andere soort steiger nodig hebt. Er zijn verschillende soorten steigers, zoals rolsteigers, kamersteigers en ook ladders kan je indelen bij steigers. Welke steiger je nodig hebt bij welke klus is heel verschillend en het is dan erg handig om te weten waar elke steiger voor dient en wat de verschillen zijn.

Een kamersteiger

Een kamersteiger is erg handig als je in een binnenruimte aan de slag gaat, vooral woningen. Kamersteigers kunnen een paar meter hoog zijn en daarom zijn ze dus ideaal voor binnengebruik. Doordat je ze makkelijk kan verstellen en omdat ze erg licht zijn ze erg handig. Kamersteigers zijn ook makkelijk op te bergen of in te klappen waardoor je ze heel gemakkelijk op kan bergen, hierdoor is het installeren van een steiger ook erg makkelijk. Een kamersteiger is dan ook ideaal als je het zelf wat vaker gaat gebeuren.

Het verschil met een rolsteiger

Hoe een kamersteiger erg handig is voor binnen, is een rolsteiger erg handig voor buiten. Rolsteigers kunnen wel tot 14 meter hoog zijn en zijn daarom erg geschikt voor werkzaamheden aan gebouwen. Doordat ze van aluminium zijn gemaakt zijn ze erg licht, hierdoor is het verplaatsen van een rolsteiger erg makkelijk. Een rolsteiger zegt het al, hij rolt door de wieltjes eronder, hierdoor is het verplaatsen van een rolsteiger nog makkelijker. Hoe je bij een kamersteiger niet hoeft te verankeren, is dit bij een rolsteiger wel erg belangrijk en dit is zelfs ook verplicht. Een rolsteiger moet verankerd worden vanaf 8 meter, dit is wel zo veilig. Kamersteigers worden meestal niet zo hoog en daarom is dit niet nodig.