Intermediaburo
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan je de ruimte van een studentenkamer optimaal gebruiken?

Een studentenkamer is zeer klein van formaat en er is dus niet veel ruimte voor een student om in te leven. Een student heeft niet veel budget en komt al snel uit bij kamers die soms niet groter zijn dan tien vierkante meter. Er is dan niet veel ruimte en om die ruimte optimaal te benutten is niet makkelijk. Om je hierbij te helpen zijn verder in dit artikel een aantal tips beschreven en toegelicht.

Werk in de hoogte

Een studentenkamer is in veel gevallen niet groot in lengte en breedte. Daarom is het soms handiger om de hoogte in te gaan. Dit kan je doen op verschillende manieren. Je kan denken aan haakjes of mooie planken aan de muur. Hier kan je al verschillende items kwijt. Wat ook een populaire manier is om de hoogte in te gaan is de hoogslaper. Een hoogslaper wordt door studenten gebruikt om daaronder een kast, een bureau of een bank te plaatsen. Door de slaapplaats hoog te laten zijn creëer je genoeg ruimte onder het bed voor andere spullen.

De twijfelaar

Net is al besproken dat een hoogslaper ideaal kan zijn, maar in veel gevallen wordt toch gebruik gemaakt van de twijfelaar in de studentenkamers. Een eenpersoonsbed is niet groot genoeg meer voor een student en dus is het tijd voor een tweepersoonsbed of een twijfelaar. Een tweepersoonsbed is in veel gevallen niet haalbaar in een slaapkamer van een student. Als het wel mogelijk is, dan zal dit bed een groot gedeelte van de kamer in beslag nemen, zonde natuurlijk. Een twijfelaar zorgt voor meer comfort dan een eenpersoonsbed en is minder groot dan een tweepersoonsbed. Ook is het mogelijk om in twijfelaar gewoon met 2 mensen te slapen. Er zijn hele mooi twijfelaars te krijgen, van bijvoorbeeld Emob, die perfect zijn voor jouw nieuwe studentenkamer.  

Opbergruimte onder het bed

De hoogslaper heeft genoeg ruimte onder zich, maar er zijn ook normale bedden met opslagruimte ingebouwd. Dit zijn bedden waar je in veel gevallen lades onder hebt. Door een bed met opbergruimte aan te schaffen zorg je er voor dat je mogelijk geen kledingkast nodig hebt. Naast de lades onder een bed kan je ook zelf kratten of manden aanschaffen om onder het bed te plaatsen. Het is zonde om de ruimte onder het bed niet te gebruiken.

Inklapbare meubels

Wat ook handig kan zijn voor de ruimte van een slaapkamer is de mogelijkheid om meubels in te klappen en weg te zetten. Zo kun je denken aan klapstoelen of een uitklapbaar bureau, maar er is ook de mogelijkheid om een bedbank aan te schaffen. Dit kan ideaal zijn voor een studentenkamer. Een bed om in te slapen, en als mensen op bezoek komen kan je het bed omtoveren in een bank om op te zitten. Er zijn verschillende meubels te krijgen die je kunt inklappen of op meerdere manieren kan gebruiken. Wees daar ook creatief in.