Intermediaburo
Image default
Zakelijke dienstverlening

5 Business Central functionaliteiten en mogelijkheden

5 Business central functionaliteiten en mogelijkheden

De opvolger van Dynamics NAV is Microsoft Dynamics 365 Business Central. Ook wel bekend als dé ERP-software die zorgt voor een optimale en efficiënte bedrijfsvoering. Microsoft Dynamics Business Central automatiseert en optimaliseert verschillende bedrijfsprocessen. 

 

1. Financiën & administratie 

Business Central blinkt met name uit in financiële functionaliteiten. Dit is begrijpelijk gezien Business Central een aantal jaren geleden is begonnen als een administratief systeem. Met Business Central heb je live inzicht in jouw financiële kerncijfers. Denk hierbij aan kerncijfers als:

 

  • Werknemers;

  • Valuta’s en vaste activa;

  • Inkoop- en verkoop budgetten;

  • Rekenschema’s;

  • GB-rekening categorieën;

  • Rapportageschema’s;

  • Bankrekeningen;

  • Bankrekeningafschriften;

  • Enz.  

 

2. Facturatie, offerte & orderbeheer

Zo goed als ieder bedrijf verstuurt en ontvangt facturen. Maar ook het versturen en het ontvangen van offertes en orders zijn aspecten waar veel bedrijven mee te maken krijgen. Het is belangrijk om deze administratie goed op orde te houden. Niemand zit erop te wachten om uren in deze administratie te stoppen. Door Microsoft Dynamics 365 Business Central kunnen de financiële functionaliteiten gekoppeld worden aan de basisprocessen van jouw bedrijf. Het voordeel hiervan is dat de financiële administratie makkelijker, sneller en overzichtelijker wordt.

 

3. Nooit meer een voorraadtekort met een geoptimaliseerde voorraadbeheer 

Heb je te maken met voorraad? Dan kun je met deze software de voorraadbeheer optimaliseren en automatiseren. Doordat processen en cijfers rondom handelsactiviteiten aan elkaar gekoppeld zijn kan Business Central voorraadniveaus altijd op peil houden. Maar dat is niet alles. Daarnaast kan Business Central voorspellen wat je wanneer moet bestellen. Is een product tijdelijk niet leverbaar? Dan zorgt de software ervoor dat je een passend alternatief aangeboden krijgt. Zo verklein je de kansen op een voorraadtekort en het mislopen van klanten. 

 

4. Geoptimaliseerde supply clain management 

Omdat je met Business Central elke transactie en mutatie beheert, kun je jouw supply chain management optimaliseren door je orderverwerking efficiënter in te richten. Houd overzicht en optimaliseer de inrichting van je warehouse. 

 

5. Haal meer uit projectmanagement 

Er zijn uiteenlopende mogelijkheden voor het managen van jouw projecten binnen Business Central. Doordat je live inzicht hebt in projectbudgetten, bronnen, voortgang van projecten, planning en roosters heb je alles overzichtelijk in één rapport. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk en daarnaast voorkom je hiermee de kans op het maken van fouten. Projectaspecten zijn gedurende het project nog aan te passen. Leuk om te weten is dat iedereen zijn planning en werkzaamheden up-to-date heeft doordat je dit kunt koppelen aan contacten in Outlook.

 

https://www.abcebusiness.nl/microsoft-dynamics-365-business-central