Intermediaburo
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van een Drupal website

Drupal is een CMS dat veel gebruikt wordt door grote bedrijven en het MKB. Drupal is ideaal voor informatieve content maar ook zeker voor de meer complexe koppelingen tussen verschillende systemen. Wat het doel van je website ook is, met Drupal zorg je voor een stabiele en betrouwbare website. Naast Drupal heb je ook andere systemen dus waarom zou je voor Drupal kiezen? Onderstaand noemen we een aantal punten:

  1. Schaalbaarheid

Drupal biedt in de basis al veel functionaliteiten en mogelijkheden maar dit is aan te vullen met enorm veel plug-ins en modules die je kan implementeren vanuit de Drupal community. Wat je dus ook wilt bereiken met je Drupal website, de mogelijkheden zijn oneindig, mits je uiteraard een goede Drupal webbouwer hebt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over piekbelasting. Drupal is zo ingericht dat het grote pieken aankan op bijvoorbeeld de feestdagen.

  1. Veiligheid

Als je een grote website of webshop hebt met daarin belangrijke gegevens van klanten, dan wil je dat de beveiliging van je website goed geregeld is. Ook hiervoor is Drupal het ideale CMS systeem. Drupal heeft in de basis een veilig en sterk systeem neergezet. Ook hebben ze een team van 30 specialisten in dienst die zich specialiseren in het veilig houden van de systemen. Zo schrijven ze richtlijnen voor een veilige code en ondersteunen ze klanten waar mogelijk met vragen. Mede door de goede veiligheidsstandaard kiezen veel grote bedrijven voor dit CMS systeem.

  1. CMS rechten

Binnen een grote organisatie heb je onder het personeel verschillende rollen. De een is verantwoordelijk voor de content op de website, iemand anders voor de klantaccounts, weer iemand anders voor misschien het webshop gedeelte van de site. Met verschillende rollen wil je ook verschillende bevoegdheden. Binnen Drupal kun je gemakkelijk verschillende rollen toewijzen aan aparte gebruikers. Zo kan niemand meer doen dan waar hij/zij bevoegd voor is en krijg je geen onduidelijke situaties waarin niet te achterhalen is wie bepaalde aanpassingen uitgevoerd heeft.

  1. Content beheer

Met Drupal 8 en 9 heeft Drupal enorme stappen gemaakt op het gebied van content beheer. Na veel feedback van marketeers en redacteuren is het veel makkelijker geworden om content te plaatsen en aan te passen. Er is een content editor ingebouwd die in Drupal 7 al erg populair was en de functionaliteiten hiervan zijn geoptimaliseerd.

  1. Open source

Het laatste voordeel van Drupal is dat het een open source CMS is. Dit houdt in dat het publiekelijk beschikbaar is, gratis te kopiëren en aan te passen. Dit zorgt ervoor dat de software door blijft ontwikkelen en niet stil staat zoals dat is bij sommige andere CMS systemen. Ook veel plug-ins en modules zijn beschikbaar met een open source licentie.

 

Kort samengevat. Drupal is voor veel web problemen dé juiste oplossing. Wil jij een Drupal website laten bouwen? Kijk dan eens op de website van d-Media: het internetbureau uit Breda.

 

Drupal website