Intermediaburo
Image default
Sport

Kunstaas bij de juiste hengel

Een juiste vishengel bij je kunstaas kan echt een wereld van verschil maken. Het geven van de juiste actie van het kunstaas verleidt de snoek, snoekbaars en baars om aan te vallen. Hoe natuurlijker of agressiever hoe beter. Toch heeft een viskoffer van een roofvisser vaak veel verschillende soorten kunstaas bij zich, die aan dezelfde onderlijn en vishengel geknoopt worden. Om toch een goede match te kunnen maken hebben we in dit artikel enkele hoofdlijnen neergezet, wat voor soort hengel je het beste kunt inzetten. Dit kan zeker het verschil maken in de vangsten.

Jerkbaits

De jerkbait komt niet vanzelf tot leven. Bij een plug zal de actie bepaald worden door de schoep en aantal delen waaruit de plug is opgebouwd. Een jerkbait heeft deze ‘luxe’ niet. De actie de het kunstaas krijgt, volgt uit de actie die de visser kan meegeven. Door het rukken aan de lijn, schiet de jerkbait van links naar rechts door het water. Je kan hierbij spelen met de hardheid en de duur van de ruk aan de vislijn. Dit bepaald namelijk de uitslag die het kunstaas meekrijgt. Om deze actie goed bij te zetten, is het ontzettend handig als er een directe verbinding tussen de visser en het kunstaas is. Dit vraagt dan ook een gevlochten vislijn en een strakke hengel. Een zachte hengel zal namelijk een deel van de kracht opvangen die de visser wil meegeven aan het kunstaas. Tevens zal de uitslag veel minder actief zijn. Dit kan voorkomen om het kunstaas toch op te nemen. 

Shads en twisters

Het vissen met shads en twister kan ook handig zijn met een strakke hengel. Vis je echter met een dropshot stijl of Caroline rig, dan is een zachte top juist prettig. Met deze zachte top kan je een aanbeet veel beter zien, voordat de roofvis iets door heeft. Iets om rekening mee te houden als je dit probeert met een strakke hengel. Dit zal veel aanbeten kunnen voorkomen om tot een vangst te leiden.

 

Kijk in de (online) hengelsport winkel dan ook naar een goede match tussen vishengel en soort kunstaas. Hier zal je echt extra plezier van ervaren. 

https://www.sportvisgigant.nl/