Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Leer zakelijk vloggen met de incompany training van VlogStudio

Geen commerciele video’s, maar een vlog waarin je op een persoonlijke en authentieke wijze de doelgroep informeert. Dit is een stuk overtuigender waardoor jouw bedrijf beter blijft ‘hangen’. In 2016 is VlogStudio gestart met een eerste cursus vloggen. Sindsdien neemt het aantal vlogcursussen enorm toe. Dit is niet alleen te merken aan de hoeveelheid cursussen die VlogSutdio zelf geeft, maar ook wordt er steeds meer media-aandacht aan besteed.

Vooral zorgbedrijven starten met vloggen

Opvallend is dat het vooral zorgbedrijven zijn die met vlogs meerdere doelgroepen willen bereiken. De zorgvlogs richten zich niet enkel op potentiële cliënten, maar ook op nieuwe medewerkers en eigen personeel. Omdat veel zorginstellingen meerdere locaties hebben, kunnen ze middels vlogs makkelijk en op een persoonlijke manier kennis met elkaar delen. Met deze wetenschap past VlogStudio de cursussen speciaal hier op aan. Overigens zijn alles vlogcursussen maatwerk omdat elke organisatie unieke communicatiedoelstellingen heeft.

Wat leren bedrijven tijdens de cursus vloggen

Vloggen is behoorlijk omvattend. Van het bedenken van een verhaal, filmen, tot en met het bewerken van vlogs. Daarom beslaan de vlogcursussen voor bedrijven een hele dag. In de ochtend wordt de theorie uitgelegd. Dus, hoe vertel je een verhaal dat past bij de doelgroep en wat zijn filmtechnieken waar je op moet letten als je gaat vloggen. Denk aan licht, geluid en compositie. Al deze aspecten komen aan bod in de ochtend.

Wanneer de cursisten de theorie hebben geleerd, wordt de middag besteed aan filmen met je smartphone en bewerken van vlogs. De bedoeling is dat elke cursist aan het einde van de dag een vlog heeft opgenomen. En ook bewerkt.

Een cursus vloggen gevolgd… en dan?

Veel cursisten merken dat de cursus behoorlijk wat informatie bevat en moeten dit op zich in laten werken. Door het in de praktijk te doen, merken ze uiteindelijk zelf wat ze het leukst vinden. Een verhaal bedenken, filmen of het bewerken van de vlogs. Zoals het met elke activiteit is bepaalt het daadwerkelijk ‘doen’ of het vloggen een succes wordt. Omdat het bewerken van vlogs arbeidsintensief is en voor de meesten ook wat ingewikkeld, besteden ze de nabewerking uit.

Ook toe aan zakelijk vloggen?

Lijkt het je leuk om met jouw bedrijf regelmatig te gaan vloggen? Bigin ook met zakelijk vloggen. De incompany cursussen worden gegeven aan groepen van 3 of meer en zijn geheel op maat. Wil je als individu een vlogcursus volgen? Dat kan ook. Er zijn inmiddels enkele data bekend waar cursisten zich op kunnen inschrijven. Geinteresseerd in een cursus vloggen? Neem contact op met VlogStudio.

 

https://www.vlogstudio.nl/