Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Misvattingen over therapeuten

Misvattingen over therapeuten

Wanneer je met jezelf in de knoop zit, kan er over praten enorm veel opluchting brengen. Het beste idee is om dit te doen met iemand die je compleet vertrouwd, zoals je ouders, directe familie of je beste vriend of -vriendin. Wanneer je je niet comfortabel genoeg voelt om met deze mensen te praten, doe je er misschien goed aan om in gesprek te gaan met een psycholoog haarlem. Een psycholoog heeft de menselijke geest gestudeerd om zo jou de helpende hand te bieden bij het oplossen van je problemen. Veel mensen vinden de psycholoog nog steeds taboe, dit zijn een aantal veel gemaakte misvattingen over therapeuten en psychologen:

  1. Therapie is voor gestoorden

Dit denken nog steeds erg veel mensen: wanneer je in therapie zit ben je niet goed in je hoofd. Er wordt nog te vaak een label geplakt op mensen die de hulp in roepen van een psycholoog amsterdam. Waar dit beeld vandaan komt is onduidelijk, een psycholoog is vaak een luisterend oor dat advies geeft op basis van expertise.

  1. Therapeuten lullen maar wat

Voor veel mensen is het vak therapie een ontzettend zweverige bedoeling. Dit komt doordat mensen zonder stoornissen nooit zullen begrijpen waar mensen mét stoornissen door heen gaan. De onderwerpen die de therapeut aankaart, kunnen veel losmaken bij de patiënten en een doorbraak in hun probleem bieden.

  1. Therapie is op een sofa liggen

Dit beeld komt uit de vroege dagen van therapie. De behandelde lag op de sofa, met de therapeut ernaast. Deze laatste zat dan driftig aantekeningen te maken, terwijl de behandelde maar blijft ratelen. Dit is absoluut niet het geval, de therapeut en behandelde praten met elkaar in een huiselijke sfeer, wat zorgt voor veiligheid bij de patiënt. Op deze manier wordt het voor de patiënt makkelijker om over zijn of haar situatie te praten.

https://piekerpoli.nl/