Intermediaburo
Image default
Dienstverlening

Overnachten in Wageningen

Wageningen is een knusse historische stad waar verrassend veel te ontdekken valt. Overnachten in deze kleine stad vlakbij de Rijn is een fijne uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. Wageningen wordt namelijk omzoomd door verschillende natuurgebieden. Zo loop je vanuit het centrum zo naar de uiterwaarden of fietst uover de dijk naar de Grebbeberg in Rhenen. Combineer dit met en ‘culinaire stadswandeling’ en u beleeft in Wageningen een volwaardig uitstapje.

 

Overnachten in Wageningen

 

Vanwege het internationale karakter van de stad zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten in Wageningen. Veel locaties zijn niet ver van het centrum, dat maakt overnachten in Wageningen ongecompliceerd als u lekker wilt stappen of shoppen.

 

Heerenstraat Theater

 

Wist u dat Wageningen een bioscoop heeft? En dat in het centrum? De omtrek van deze bioscoop in de mooie Heerenstraat is bovendien rijk aan hoogstaande restaurantjes. In de zomer kunt u een filmavond heerlijk combineren met een terrasje of een picknick in het nabijgelegen Torckpark. Wilt u liever toch naar de Cinemec in Ede, dan pakt u de bus en stapt u een kwartiertje later uit.

 

Botanische tuinen

 

Op loopafstand van het centrum vindt u enkele mooie botanische tuinen zoals het Arboretum op de Wageningse berg. Deze tuin is een geliefde plek voor een gezellige picknick, onder andere vanwege de prachtige doorkijk op het rivierenland in de verte. Als u van wandelen of fietsen houdt, dan is overnachten in Wageningen een uitstekend idee. Richting het oosten komt u bij de Veluwe of de bossen van Oosterbeek en Doorwerth. In westelijke richting vindt u schitterende wandel en fietsroutes in het natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug.