Intermediaburo
Image default
Entertainment

Populairste urban artiesten in Nederland

Bij de Nederlandse jeugd is HipHop muziek is erg bekend. Je hebt veel artiesten die muziek maken in dit genre, het wordt veel beluisterd. Het wordt veel gedraaid in clubs, feestjes en kroegen. Je kan er lekker op dansen en zwieren, en het is catchy om mee te zingen. Een aantal voorbeelden van deze bekende artiesten zijn: Josylvio, Broederliefde, Lil Kleine, Bizzey, Boef, Frenna, Ronnie Flex, Sevn Alias, SFB, SBMG, Lijpe en Kraantje Pappie en niet de vrouwen te vergeten: Latifa, Famke louise, Lauwtje en Tabitha. Maar wie zijn nou tegenwoordig echt de bekendste 5 in Nederland?

De top 5 bekendste urban artiesten

Het is moeilijk te zeggen wie de bekendste is, omdat er veel factoren zijn die de bekendheid meten. Je kunt bijvoorbeeld het aantal volgers van een artiest op sociale media bekijken,  het aantal views op youtube of de luisteraars op Spotify. Heeft de artiest veel prijzen gepakt en heeft de rapper/zanger veel uitverkochte shows.

Als we kijken naar de sociale media is lil kleine de populairste rapper, hij heeft 1,7 miljoen volgers. Ronnie flex, Famke louise en Boef hebben ook miljoenen volgers, maar daarnaast heeft niemand miljoenen gehaald.

Bizzey heeft de meeste views in de rap videoclips op YouTube, en zijn record weergaven voor het nummer “traag” zijn maar liefst 287 miljoen. Young Felix kreeg ook een groot aantal views en bereikte 117 miljoen, Cartier van dopeboy kreeg 104 miljoen, de video van Habiba – Boef  werd ook 63 miljoen keer bekeken

Je kunt ook elke maand de luisteraars op Spotify bekijken. Dit is slechts een momentopname. Als iemand net een album heeft uitgebracht, heeft hij/zij meer luisteraars dan iemand die al een tijdje geen muziek heeft uitgebracht. De 3 urban artiesten die het meest beluisterd worden op Spotify zijn Lil kleine, Ronnie flex en Boef.

Het is dus moeilijk te zeggen wie de meest populaire urban artiest in Nederland is. Lil kleine, Ronnie flex, Boef en Frenna hebben door de jaren heen goed gepresteerd. Ik denk dat je kunt zeggen dat ze het populairst zijn van de scène. Het is geweldig om te zien dat de vrouwelijke artiesten van vandaag het steeds beter doen en populairder worden onder de jongeren.