Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Start met een franchise administratiekantoor

Een franchise administratiekantoor beginnen is voor veel ondernemers die in deze sector werken een goede keuze. Op die manier kunnen ze toch als zelfstandig ondernemer aan de slag en tegelijkertijd ook gebruik maken van bepaalde voordelen.

Vind samen een oplossing voor problemen

Een voorbeeld van een grote coöperatie die in de administratieve branche met franchisenemers werkt is Kubus. Als je aan bepaalde eisen voldoet als ondernemer kun jij ook lid worden en gebruik maken van de voordelen die zij bieden. Dit zijn uiteenlopende voordelen maar hierbij kun je denken aan het delen van de kennis en kunde van de anderen als een van de grootste pluspunten. Als je, zeker als je nog maar beginnend ondernemer bent, tegen bepaalde problemen aanloopt waar je niet direct zelf een oplossing voor kunt vinden kunnen de andere franchisenemers je daarbij assisteren. Zo is de kans dat je een goede oplossing vindt alleen maar groter.

Niet alles zelf hoeven te regelen

Daarnaast verzorgt de coöperatie tegen redelijke vergoedingen ook cursussen en overhead aangelegenheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verzorgen van de (gezamenlijke) marketing, het gebruiken van dezelfde naam maar ook het regelen van vervanging indien nodig. Zeker als je een eenmanszaak hebt is dat laatste vaak een moeilijk punt. Ook jij wilt natuurlijk wel eens op vakantie maar dan is het vinden van een vervanger niet altijd even eenvoudig. Juist dit soort zaken worden je door de coöperatie uit handen genomen.

Niet uit op hoge winst

Kubus kan natuurlijk niet volledig voor niks werken maar ze zijn niet uit op een torenhoge winst. Daarom rekenen ze geen hoge prijzen voor de diensten en kan een ondernemer er toch gebruik van maken. De kosten voor de diensten zijn alleen op aanvraag dus je dient wel even contact op te nemen als je interesse hebt. Je kunt hierbij denken aan kosten voor het lidmaatschap, eventuele trainingen als je die wilt volgen of kosten voor het regelen van de marketing van je bedrijf. Omdat niet ieder bedrijf hetzelfde is en niet iedereen hetzelfde wil kunnen de kosten uiteenlopen.