Intermediaburo
Image default
Bedrijven

De wekelijkse klus

We moeten er elke week maar weer aan geloven, het schoonmaken van de badkamer. Het is een hele klus en neemt ook wel wat tijd in beslag. We zijn echter na het zware werk wel blij met het resultaat en we kunnen weer een hele week genieten van een lekker ruikende badkamer. Toch is het elke week weer een heel gedoe om de tegels badkamer schoonmaken. Het neemt veel tijd in beslag en soms lukt het niet helemaal, het wordt namelijk niet helemaal schoon. Het is daarnaast ook een hele vervelende klus om al die voegen wit maken.

Oplossingen

Er zijn online echter veel oplossingen te vinden om de badkamer goed schoon te krijgen. Hieronder staan er een paar en misschien is het wel waard op ze een keer uit te proberen. Ze zijn allemaal te proberen met middeltjes die we allemaal in huis hebben.

  • Maak de vieze voegen schoon door bleekmiddel te mengen met water. Deze dat aanbrengen op de voegen en met een tandenborstel goed schoonmaken. Dit middeltje werkt ook tegen schimmels.
  • Een oude spuitbus (bijvoorbeeld van een lege Glassex) vullen met bleek, soda en water. Dit moet je op de voegen en de badkamertegels spuiten. Dit moet je twee uur lang laten inweken en dan goed afspelen.
  • Giet een heel klein beetje wasverzachter in een emmer met warm water. Daarna alles goed schoonmaken met een doekje en als het goed is glimt alles dan.
  • Meng samen met voegenreiniger wat chloor en Natriumcarbonaat. Dit op de voegen aanbrengen en daarna weer afspoelen. Het is belangrijk om alles goed te laten luchten.
  • Verdun bleek met water en maak de voegen schoon met een tandenborstel. Alles goed afspelen en alles is weer helemaal wit.
  • Mix water en azijn met elkaar in een spuitfles. Goed spuiten op de voegen en alles schoonvegen.
https://www.voegxpert.nl/