Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Voor ons zelf?

Ons mooi maken iedere dag, doen we dat wel echt voor onszelf? Ons zo mooi mogelijk aankleden, om de twee weken naar de kapper, is dat allemaal voor ons? Misschien maken we ons te druk wat anderen van ons vinden en worden we beïnvloed door de media. Want is het echte onze schuld dat we er op ons best uit willen zien? Als we kijken naar alle modebladen, waarbij de lichamen van de modellen worden gefotoshopt. Als we kijken naar de reclames op tv waarbij crèmes de huid van “oudere” dames jonger maakt. Als we kijken naar Netflix series, waar iedereen er altijd net iets te mooi uitzien. We hebben er de laatste paar decennia veel voor over om er mooi uit te zien. Kijk maar naar het aantal mensen dat plastische chirurgie ondergaat. Dit aantal stijgt alleen maar.

Mooie tanden

Orthodontie volwassenekomt ook steeds vaker voor. Er zijn steeds meer volwassene die een beugel nemen om er mooier uit te zien. Eindelijk dat spleetje tussen de tanden weg of die schuine tanden die na al die jaren eindelijk rechtstaan. Daarnaast kunnen worden niet altijd dit soort “kleine problemen” verholpen, maar ook imagoproblemen die mensen over zichzelf hebben. Maar vergis je niet, als je als volwassene aan een beugel begint staat er nog veel op je te wachten.

Allereerst moeten er geen gaatjes in de tanden zitten. Daarna moet er gekeken worden of er genoeg plek in de mond aanwezig is. Meestal is er namelijk geen plek voor je tanden om recht te gaan staan, daarom zijn ze schuin gegroeid. Een tand of kies trekken is dan ook vaak nodig. Zo kan er ruimte worden gemaakt en wordt er plaats gemaakt voor de tanden die door de beugel netjes, recht naast elkaar zullen staan. Dit kan een ingrijpende operatie zijn, wat een lange herstelperiode heeft.   Het trekken van een tand wordt altijd onder narcose gedaan.

https://orfeokliniek.nl/