Intermediaburo
Image default
Onderwijs

Wat is een eco camping?

We zijn ons steeds meer bewust van het milieu. Thuis scheiden we afval, hangen we ledverlichting op en gaan we zo zuinig mogelijk om met energie en water. Voor de milieubewuste mensen onder ons is eco kamperen de perfecte manier om vakantie te vieren. Eco kamperen is erg populair onder de mensen die zich bewust inzetten voor het milieu. Op een eco camping wordt dus erg veel rekening gehouden met duurzaamheid. Dit wordt niet alleen door de bezoekers nageleefd, maar ook de beheerders en medewerkers doen mee met minder vervuilen. Ecologische campings doen er eigenlijk alles aan om zo min mogelijk negatieve effecten op het milieu te hebben. Bent u benieuwd hoe u een eco camping kunt herkennen? Wij leggen het graag aan je uit.

 

Hoe herken je een eco camping

Op een ecologische camping heeft duurzaamheid de prioriteit. Hierom worden ook andere regels toegepast dan bij een normale camping. Deze regels zijn er om het milieu zo min mogelijk te belasten. Elke eco camping kan hierin zijn eigen aanpak hebben. Als een camping voldoet aan dergelijke maatregelen, dan kunnen ze in aanmerking komen voor een ecolabel. Vanaf dat moment mag de camping zichzelf een eco camping noemen. Een goede ecologische camping heeft minimaal een paar van de onderstaande regels toegepast.
– Het scheiden van afval ten alle tijden
– Zuinig omgaan met energie en water
– Genoeg ruimte aanbieden op uw kampeerplaats
– Informatie geven over milieubewust gedrag en natuur
– Milieuvriendelijk voedsel verkopen
– Biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen gebruiken
– Zonnepanelen plaatsen op daken van vakantiehuisjes

 

Vergelijken van de campings

Nadat u onderzoek heeft gedaan naar de verschillende ecologische campings kunt u nu eco campings met elkaar gaan vergelijken. Neem een voorbeeld aan eco camping Slovenië en eco camping Servië. Eco camping Slovenië bied bijvoorbeeld huisjes aan met zonnepanelen terwijl eco camping Servië dit niet doet. Door de campings met elkaar te vergelijken kunt u kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding van de campings. Op basis van de vergelijkingen kunt u makkelijker een keuze maken tussen de eco camping. In dit geval kiezen de meeste milieubewuste mensen voor eco camping Slovenië.

 

https://cvet-gora.si/nl/accommodatie/eco-camping-slovenie/