Intermediaburo
Image default
Aanbiedingen

Wat kan Usenet voor je betekenen?

De term “Usenet” zal je vast wel eens gehoord hebben. De term komt regelmatig ter sprake maar veel mensen weten nog steeds niet echt wat het voor je kan betekenen. Naast dat usenet erg goedkoop is, biedt het je ook nog eens eindeloze mogelijkheden. Je kan natuurlijk communiceren via het programma maar dat is nog lang niet alles. In deze blog benadrukken we wat het voor je kan betekenen en wat je kan gebruiken binnen het systeem. 

Hoe werkt usenet?

Usenet is een systeem dat in principe nooit uit elkaar valt. Het werkt volgens een “peer-to-peer netwerk” waardoor elke peer na het wegvallen weer opgevangen wordt door een nieuwe. Dit maakt het een erg krachtig netwerk dat altijd in stand blijft. Dit wordt dan ook gebruikt door fanatieke groepen om te communiceren of bestanden te delen. Het krachtige netwerk zorgt zo geen storingen plaatsvinden in het onderlinge contact en het delen en downloaden van bestanden. 

Usenet clients

Wanneer je berichten en bestanden wil downloaden in usenet moet je een Usenet client hebben. Hiermee worden in principe jouw berichten gelezen, waarna je ze kan downloaden. Dit is in principe de belangrijkste reden om een abonnement op Usenet te nemen. 

Veel keuze uit pakketten en clients

Het kiezen van een Usenet client doe je nadat je een abonnement hebt gekozen voor Usenet. Dit kan je op ViperNews al doen voor minder dan twee euro. Nadat je zo’n pakket hebt gekozen is het tijd om een usenet client te kiezen die het best aansluit op jouw voorkeuren. Er zijn een hoop nieuwslezer voor Usenet dus het is belangrijk dat je nauwkeurig onderzoekt welke het beste bij jou voorkeuren past. Een voorbeeld hiervan is de nieuwslezer van SABnzb. Met deze nieuwslezer word je geabonneerd op een groep waarin je bestanden kan downloaden. Een voorbeeld aan deze nieuwslezer is bijvoorbeeld dat je het ook kan openen in een open browser. Naast deze nieuwslezer zijn er nog veel meer met ieder eigen voordelen. Benader vooral ViperNews wanneer je advies wil over het verkrijgen van pakketten voor Usenet en clients.

https://www.vipernews.com/nl/