Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Glaslijm helpt je de lockdown door

Van lockdown naar lockdown. Die corona maatregelen zorgen regelmatig voor wat extra vrije tijd. Dit zorgt voor overvolle bouwmarkten, mensen gaan klussen. En als je dan door die bouwmarkt loopt moet je is langs de lijmen lopen. Je weet het misschien niet maar glaslijm kan je goed gebruiken tijdens het klussen. Je hebt vaak de neiging om secondelijm te kopen maar dat is niet altijd de beste oplossing. Als je werkt met materialen die UV licht doorlaten is dit dus een goede oplossing. Met andere materialen zoals rubber of hout kan je weer beter secondelijm gebruiken. Belangrijk dus om je een beetje goed in te lezen voordat je aan de slag gaat.

Bouwmarkten dicht

Als jij je glazen salontafel wilt maken en glaslijm nodig hebt dan wil je die misschien bij een bouwmarkt gaan halen. Maar als het druk, druk, druk is dan heb je daar geen tijd voor. Daarnaast zijn door corona de bouwmarkten en andere winkels wel eens dicht. Maar tegenwoordig kan je natuurlijk alles online bestellen en is het binnen no time bij jou in huis. En kan je alles aan elkaar lijmen voor al jouw corona klussen. Je kan je dan ook gelijk even inlezen over of de lijm geschikt is voor de materialen die je gebruikt.

Hoe gebruik je het?

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel voordelig. Het is transparant, werkt snel, laat niet zomaar los en is dus permanent. In tegenstelling tot secondelijm dat laat vaak uiteindelijk los. Maar hoe gebruik je het nou. Ten eerste moet je altijd even het oppervlak ontvetten anders heb je kans dat de lijm niet zijn werk doet. Dan is het een kwestie van de lijm aanbrengen even stevig aandrukken. Dan is het tijd voor een pauze, neem even een kopje koffie. Want na een een tijdje zal je glazen salontafel niet meer loslaten.