Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Welke diensten levert een online marketing bureau?

Een online marketing bureau kan je bedrijf veel opleveren. Zo kun je via zoekmachine optimalisatie (SEO) hoger in de zoekresultaten van Google terechtkomen. Daarnaast is er SEA, of zoekmachine adverteren. Hierbij worden er tegen betaling advertenties geplaatst in de zoekmachine resultaten. je kunt ook een website laten maken en webshops bouwen en onderhouden. Het is daarom belangrijk om te kijken welke online marketing diensten het bureau aanbiedt en of deze passen bij je bedrijf. Zo weet je zeker dat je het maximale uit online marketing haalt!

Welke online marketing strategieën zijn er en wat doen ze?

Online marketing is te verdelen in vier strategieën: SEO, SEA, social media marketing en e-mailmarketing.

SEO: Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Zoals de naam al aangeeft gaat het hierbij om het optimaal laten functioneren van je website of webshop in een zoekmachine, met als doel hoger in de organische zoekresultaten te komen. Dit doe je onder andere door relevante keywords toe te passen in je webteksten en online aanwezigheid op verschillende (relevant) websites en social media te vergroten.

SEA: Search Engine Advertising, ofwel zoekmachine adverteren. Bij SEA draait het om het betalend laten zijn van je online aanwezigheid in een zoekmachine met als doel meer online bezoekers (traffic) naar je website of webshop te krijgen. Je betaalt hierbij voor advertenties die getoond worden in de zoekresultaten.

Social Media Marketing: Social media marketing is het gebruik maken van sociale netwerken om online aandacht en traffic naar je website of webshop te genereren. Hierbij maak je gebruik van online advertenties, content marketing en online PR.

E-mailmarketing: E-mailmarketing is het versturen van een e-mail naar een (bepaalde) groep mensen met als doel online aandacht te genereren voor je website of webshop. Dit kan in de vorm van een nieuwsbrief, maar ook voor online aankondigingen of online promoties.

Als je op zoek bent naar een online marketing bureau, is het dus belangrijk om te kijken welke online marketing diensten zij aanbieden. Zo weet je zeker dat je het maximale uit online marketing haalt!