Intermediaburo
Image default
Energie

Elektricien: de kunst en wetenschap van elektrotechniek

Elektriciens ontwerpen, installeren en onderhouden elektrische systemen in huizen, bedrijven, fabrieken, scholen en andere gebouwen. Ze werken met verschillende soorten bedrading – kabels en vezels die elektriciteit vervoeren – en een verscheidenheid aan elektrische apparatuur, zoals stroomonderbrekers, schakelaars, stopcontacten, camera’s, meters en transformatoren.. Met zoveel mogelijkheden in alle sectoren van grote multinationale bedrijven (Elektricien Gouda) tot start-ups en lokale ondernemers, het is geen verrassing dat de vraag naar Electrical Engineering afgestudeerden blijft stijgen jaar na jaar.

Overzicht van Elektrotechniek

Elektrotechniek is de wetenschap van besturingssystemen voor de elektronische schakelingen en apparaten die de elektronische systemen van de samenleving vormen. Engineering is een speciaal soort wetenschap in die zin dat het instrumenten en technieken uit andere disciplines gebruikt, zoals natuurkunde, materiaalkunde en wiskunde, om systemen voor een sociaal-economisch doel te ontwerpen en te bouwen. Er is echter een groeiende trend in de industrie naar bio-elektronica, MEMS, nano-elektronica, fotonica en energiesystemen. Elektrische ingenieurs worden steeds vaker gevraagd te werken aan projecten die minder tastbaar zijn, zoals robotica en computermodellen.

Elektrotechniek

Elektrotechnici ontwerpen, installeren en onderhouden elektrische systemen. Ze werken met verschillende soorten bedrading, waaronder kabels en vezels die elektriciteit vervoeren. Ze zijn ook vertrouwd met verschillende elektrische componenten, zoals stroomonderbrekers, schakelaars, stopcontacten, camera’s, meters en transformatoren. Elektrotechnisch ingenieurs studeren meestal op bachelorniveau (of in sommige gevallen een associate’s degree-programma). Na het behalen van een diploma in elektrotechniek of een ander verwant vakgebied, kun je op zoek gaan naar een baan die werkt met elektrische componenten. In veel gevallen heb je een vergunning nodig om als elektricien te werken.