Intermediaburo
Image default
Energie

Installatiebedrijf Amstelveen: waar kun je een installatiebedrijf voor inschakelen

Installatietechniek is een breed vakgebied dat vaak samengevat wordt met verschillende dingen die te maken hebben met een installatie van een product. Het draait echter niet alleen om het installeren, maar ook om het ontwerpen en bedenken van deze installaties. Ook het onderhoud van de installaties hoort erbij. Denk bijvoorbeeld aan een centrale verwarmingsinstallatie, waterleidingen, sanitair en elektriciteit. Hiervoor kun je terecht bij Installatiebedrijf Amstelveen. Als installatiemonteur ben je bezig met het vervangen, repareren, onderhouden en controleren van allerlei soorten installaties. Bijvoorbeeld gas, de centrale verwarming en water.

Werkzaamheden installatiebedrijf

Een installatiebedrijf is van vele markten thuis. Zij kunnen je helpen met werkzaamheden als loodgieterswerk, dakdekkerswerk, airconditioning, CV-installaties, klimaatbeheersing en lekkages. Ook kunnen ze volledige renovaties of installaties van bijvoorbeeld badkamers realiseren. Een installateur legt verschillende installaties aan in woningen of industrie. Wanneer er een onderhoudscontract is afgesloten bij een installatiebedrijf kun je 24/7 terecht en zal er een monteur komen. Installatietechniek vind je overal in terug, binnen de bouw, industrie en infrastructuur, zoals de wegenbouw. Installatiemonteur is een verzamelnaam voor verschillende technische beroepen, bijvoorbeeld elektricien, loodgieter en centrale verwarming monteur. Het is een brede sector en je kan er goed in specialiseren.  

Hoe wordt je installatie monteur

Er zijn verschillende mogelijkheden om een opleiding tot installatiemonteur te volgen. Het kan op mbo niveau, maar ook op hbo niveau. Wanneer je niet een hele opleiding wil volgen zijn er ook cursussen beschikbaar, maar hier moet je rekening mee houden dat je geen professionele carrière kan beginnen. Er zijn verschillende opleidingen tot installatiemonteur. De opleiding installatietechniek duurt twee of drie jaar afhankelijk van je vooropleiding. De hbo opleiding elektrotechniek duurt vier jaar. De baankans in de installatietechniek is hoog, de kans is groot dat je na je opleiding gelijk aan de slag kan! Als installateur leg je en onderhoud je technische installaties.