Intermediaburo
Image default
Energie

Zonnepanelen als groene investering

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het veranderende klimaat en proberen hun dagelijkse handelingen aan te passen en te verduurzamen. Zo is één van de manieren om dit te doen door zonnepanelen aan te schaffen, die ervoor zorgen dat huizen groene stroom opwekken en huishoudens minder kwijt zijn aan hun stroomverbruik. De investering verdient zich op die manier zelf terug, wat het aantrekkelijk maakt voor particulieren maar ook voor bedrijven om zonnepanelen kopen. Bovendien draagt de installatie van zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand bij aan een groen imago, wat mogelijk positief invloed kan hebben op de klantenbinding. Klinkt de installatie voor u als een interessante investering? Lees dan snel verder wat Wijsman Duurzaam voor uw onderneming of woning kan betekenen met het oog op verduurzaming.

De ins en outs van zonnepanelen

Zonnepanelen vangen zonne-energie op, waarna een omvormer zonnepanelen de zonne-energie omzet in bruikbare stroom. Dit in tegenstelling tot warmtepompen, die juist de warmte van de zon gebruiken om bijvoorbeeld water te verwarmen. Hoewel ieder zonnepaneel er vrijwel hetzelfde uitziet, bestaan er verschillende soorten zonnepanelen, waarvan de verschillen mogelijk doorslaggevend zijn in uw keuze voor een bepaalde soort. Allereerst bestaan er monokristallijne zonnepanelen, bestaande uit één groot stuk kristal. Op die manier realiseert deze soort een hoog rendement, waardoor het uitermate geschikt is voor daken van beperkte oppervlakte. Een goedkopere variant van het monokristallijne zonnepaneel is het polykristallijne zonnepaneel. Deze versie bestaat uit meerdere, kleine stukjes monokristallijn zonnepaneel, waardoor het geheel minder optimaal functioneert. Het rendement is desondanks goed, waardoor het een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding biedt.

Vragen of advies

Zou u graag meer willen weten over de producten van Wijsman Duurzaam of zou u graag advies willen ontvangen van de experts? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Wijsman Duurzaam via de website om antwoorden te krijgen op al uw vragen!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/