Intermediaburo
Image default
Muziek

Waarom ben ik fan van de favoriete bands van mijn vader?

Of je het nu wilt of niet, mensen zullen altijd beïnvloedbaar zijn. Toen je jong was, had je niet altijd de keuze om je eigen muziek te draaien, vooral toen je een kind was, hoorde je de muziek waar je ouders naar luisterden. Mijn ouders komen uit de jaren 70 en ze houden ook van muziek, dus ik ben sinds mijn kindertijd blootgesteld aan muziek uit de jaren 60, 70 en 80, waaronder de favoriete artiesten van mijn vader. U2 en Supertramp werd bij ons veel geluisterd.

Het is alsof ik er niet voor heb gekozen om de band die mijn vader speelde te waarderen. In je jeugd was je gewoon heel kneedbaar en dynamisch dus je zult het snel leuk vinden wat je ouders leuk vinden, ik vind het tenminste leuk. Op weg naar vakantie is het meezingen van de melodie van het nummer “Vertigo” onder begeleiding van een elektrische gitaar een goede herinnering bij ons, en deze herinnering zal ik niet snel vergeten. Toen was ik een kind en had ik dus weinig invloed op wat ik hoorde, maar nu ben ik volwassen en betrap ik mezelf toch op het feit dat ik sneller een album van Supertramp stream dan een Top 40 lijst

Muziek is meestal een vertaling van ontwikkelingen die in de wereld gaande zijn. Daarom kun je, vergeleken met de analoge muziek van vroeger, nu veel elektronische muziek horen. Er is meer discussie over wie de hardste drop kan maken kan maken dan welk nummer de beste ervaring oplevert. Ik denk dat dat destijds de kern was van aantrekkingskracht op de band. Ik zou de tijd van de 70’s, 80’s en 90’s willen beleven, en willen opgroeien met muziek van artiesten zoals  The Beatles, Stones en Peppers. Naar mijn mening is dit een perfect voorbeeld van hoe goede muziek zou moeten klinken, en mijn vader is een goed voorbeeld van goede muzieksmaak, waarvoor ik hem dankbaar ben.