Intermediaburo
Image default
Bedrijven

Zo verminder je de kans op een stroomstoring

We gebruiken allemaal stroom in nederland. Soms heb je nou eenmaal last van een vervelende stroomstoring. Wanneer je een stroomstoring hebt kun je geen gebruik maken van de stroom in je huis. Een stroomstoring is erg vervelend omdat je geen gebruik kan maken van de apparaten met stekkers in je huis. In je huis zijn er heel veel apparaten met stekkers zoals een wasmachine, een oven, een magnetron, een strijkijzer, een televisie, een koelkast, een vriezer etc. Een stroomstoring is niet alleen vervelend, maar ook nadelig. Grote bedrijven kunnen duizenden euro’s mislopen door een stroomstoring. 

Apparaten met een keurmerk

Stroomstoringen komen vaak door apparaten zonder keurmerk. Als je een apparaat gaat aanschaffen dan is het belangrijk dat je een apparaat koopt die een keurmerk heeft. Een van de keurmerken waar je op moet letten is een CE-label. Een apparaat met een CE-label voldoet aan de minimale eisen. Apparaten met een CE-label zijn al goed om aan te schaffen, maar het kan nog beter. Als je het nog beter en nog veiliger wilt dan moet je apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk aanschaffen. Apparaten met zo een keurmerk zijn uitvoerig getest. 

Overbelasting

Als je stroomstoringen wilt verminderen dan moet je letten op overbelasting. De oorzaak van een stroomstoring ligt vaak bij overbelasting. Als je overbelasting hebt dan krijg je kortsluiting. Door kortsluitingen ontstaan er stroomstoringen. Als je overbelasting hebt dan wil dat zeggen dat je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt die op een bepaalde groep zijn aangesloten. Zo ontstaat er kortsluiting. Overbelasting is gelukkig heel makkelijk tegen te gaan. Het enigste wat je moet doen is niet te veel apparaten tegelijk gebruiken. Overbelasting kan al heel snel ontstaan. Als je in de keuken de vaatwasser aan hebt staan en een gerecht in de oven hebt terwijl je thee gaat zetten, dan kan er al overbelasting ontstaan. Let er daarom altijd goed op hoeveel apparaten je gebruikt.