Intermediaburo
Image default
Beauty en verzorging

De andere kant van plastische chirurgie

Het eerste waar je aan denkt bij plastische en cosmetische chirurgie is waarschijnlijk tv, vrouwen en Michael Jackson. Toch is dit beeld een klein beetje generaliserend. De groep die aan plastische chirurgie en aan cosmetische chirurgie doet is veel groter dan de zojuist genoemde groep. Er zijn steeds meer mannen die een plastisch chirurgische behandeling ondergaan.

Bij mannen is dit vaak om een andere reden dan bij vrouwen. Waar het bij vrouwen meer gaat om er mooier uit te zien. Laten mannen zich vaak behandelen om minder veel vet te hebben of om minder erg te zweten. Een van de behandelingen die dan veel bij mannen wordt toegepast is botox oksels. Door het spuiten van botox onder de oksels worden zweetkliertjes minder actief en zal de man gedurende vijf maanden minder zweten.

Een andere minder bekende behandeling in de cosmetische industrie is botox tegen hoofdpijn. Bij sommige mensen gaat hun hoofdpijn weg als ze een botoxbehandeling tegen hoofdpijn doen. De reden hiervan is niet bekend. Maar men denkt dat de spiertjes onder de huid te strak aantrekken bij deze mensen en dat door een botoxbehandeling de huid losser gaat zitten en de hoofdpijn minder wordt. Zo zijn er verschillende behandelingen in de plastische en cosmetische industrie die nog geen bekendheid hebben maar waarmee wel veel mensen kunnen worden geholpen.

Soms zijn er zorgen over de plastische chirurgie omdat er van tv veel voorbeelden bekend zijn van mensen waar de plastische chirurgie mislukt is en die er nu niet meer natuurlijk uit zien. Deze zorgen zijn echter onterecht omdat de meeste mensen met plastische chirurgie er geen problemen aan overhouden. Zij hebben wel het resultaat dat ze hoopten te bereiken. Het valt bij deze mensen alleen niet op omdat ze er wel natuurlijk uitzien. Bang zijn om een mislukte behandeling is dus wel terecht maar vaak wel onnodig.

http://www.faceland.nl/