Intermediaburo
Image default
Mode en Kleding

Doe jij je bh in de wasmachine?

Doe jij je bh in de wasmachine?

 

Een veelgestelde vraag als het gaat om een bh, is het in de was doen van je bh. Veel vrouwen gooien namelijk zonder dat ze het misschien zelf helemaal door hebben, hun bh praktisch iedere week wel een keer in de was. Of het gewenning is of gewoon omdat ze het fris vinden, daar is niet veel over bekend. Wat wel bekend is, is dat het absoluut niet noodzakelijk is om je bh iedere week te wassen. Om je een idee te geven wat de mogelijkheden zijn om je bh schoon en fris te houden en ook wat het gevaar is wanneer jij je bh te vaak in de wasmachine stopt, hebben we hieronder een aantal redenen voor je op een rijtje gezet. We hopen je er op deze manier van te kunnen overtuigen dat het absoluut niet nodig is.

 

Tijdens je vakantie

 

Wanneer je voor een week of 3 op vakantie gaat naar het buitenland, heb je niet altijd de luxe dat je je kleding of elomi bikini even lekker kunt wassen met een wasmachine. Wat doen we dan vaak? We pakken dan een emmer met warm water en wat sop en wassen hier vervolgens onder badkleding in. Wanneer we dit op vakantie doen, kunnen we dit toch thuis ook gewoon doen? Het grote voordeel is namelijk, dat je niet alleen een stuk minder water en energie gebruikt, maar dat je bikini en ook bh er een stuk langer mooi door blijft. Kortom, gewoon doen dus!

 

Nieuwe bh’s 

 

Vroeg of laat is het tijd voor een nieuwe bh. Waar veel mensen het prettig vinden om na een sessie bh’s passen, cupmaat berekenen en uiteindelijk afrekenen eerst hun bh in de was te doen, is dit eigenlijk helemaal niet nodig. Wanneer je het fris vindt, kun je ook gewoon je bh een nachtje buiten laten hangen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan is het advies om te kiezen voor een handwas. Het is namelijk ontzettend zonde en absoluut niet noodzakelijk om je bh iedere keer dat je deze hebt gedragen in de was te doen. Draag je een sport bh, dan is dat natuurlijk een anders verhaal. Ondanks dat ook daar nog wel eens discussies over zijn of je er nu wel of geen één moet dragen tijdens het sporten, is het verstandig dit dus wel te doen. Ongeacht of je nu cup a, b of cup f hebt maakt helemaal niets uit.