Intermediaburo
Image default
Electronica en Computers

Hoe bespaar je geld op Microsoft Office licenties voor je bedrijf

Microsoft Office is een onmisbare tool voor veel bedrijven, maar de licentiekosten kunnen een aanzienlijke hap uit je budget nemen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen op Office licenties voor je bedrijf. In dit artikel zullen we enkele van deze methoden bespreken.

Een manier om geld te besparen op Office licenties is door gebruik te maken van een volume licentieprogramma. Hiermee kunt u licenties aanschaffen voor een groep gebruikers tegen een gereduceerde prijs per licentie. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren, vooral als u een groot aantal gebruikers heeft.

Groepsabonnement

Ook kunt u overwegen te kiezen voor een abonnement op Office 365 in plaats van individuele licenties. Office 365 is een cloud-gebaseerd abonnement dat toegang geeft tot de meest recente versies van Office-toepassingen, zoals Word, Excel, PowerPoint en meer. Dit abonnement is beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven en kan een besparing opleveren in vergelijking met het aanschaffen van individuele licenties voor elke gebruiker.

Een andere manier om geld te besparen op Office licenties is door gebruik te maken van gratis alternatieven zoals Google Docs of LibreOffice. Hoewel deze programma’s misschien niet precies dezelfde functies hebben als Microsoft Office, bieden ze wel veel van dezelfde functionaliteiten. Hierdoor kunt u vaak al uw werkzaamheden uitvoeren zonder te hoeven betalen voor een licentie.

Daarnaast kan een mix van gratis alternatieven en betaalde licenties ook een oplossing zijn voor veelbedrijven. Zo zijn er bepaalde taken waar de gratis alternatieven wel goed voor zijn en andere functies die specifiek voor MS-Office zijn, zoals macros. Hierdoor wordt het budget optimaal verdeeld en bespaard.

Andere besparingsmogelijkheden

Een andere manier om geld te besparen is door ervoor te zorgen dat uw gebruikers alleen de functies gebruiken die ze echt nodig hebben. Veel bedrijven betalen voor licenties met functies die nooit gebruikt worden, dus het is belangrijk om te controleren welke functies uw gebruikers echt nodig hebben en licenties aan te schaffen die hierop aansluiten.
Als laatste kun je denken aan een besparing door geen abonnement te betalen maar een eenmalige losse aanschaf van licenties. Denk dan aan bijvoorbeeld office professional plus 2021.

https://www.besteloffice.nl/producten/