Intermediaburo
Image default
Electronica en Computers

Waar let je op bij het kopen van een subwoofer?

Waar let je op bij het kopen van een subwoofer?

Wij hebben ook een aantal tips voor het kopen van een Subwoofer. Zo is het allereerst belangrijk om op de uit- en ingangen te letten van het apparaat. Deze geven namelijk aan hoeveel apparaten je er op aan kunt sluiten, maar ook welke apparaten er juist weer op de subwoofer kunnen worden aangesloten. Een volumeregelaar zit op bijna ieder model, maar de meeste mensen willen toch wel meer kunnen doen met een subwoofer. Zo kan het ook handig zijn als hij een treble, bass en equalizer knop of draaiknop heeft. Natuurlijk kun je net als bij andere producten ook op het label best getest letten. Dit laat zien dat meerdere personen of bedrijven hier tevreden over zijn. Vaak wordt het ook onafhankelijk getoetst zodat het label ook echt een meerwaarde heeft. 

Natuurlijk is het formaat ook belangrijk. De een wil een groot bereik en daar hoort een groot formaat bij. Waar de ander het juist weer zo compact mogelijk wil hebben. Dit omdat ze de subwoofer dan ook makkelijker in een kast of op een andere plek kunnen verbergen. Een tip die we je wel willen meegeven is dat je jezelf niet op het vermogen moet blindstaren. Dit omdat je natuurlijk bijna nooit gebruik maakt van een hoog vermogen, want dan gaan de buren klagen.

Een paar extra tips

Wij raden je ook aan om naar de diepte van een subwoofer te kijken. Hierdoor heb je de meeste kans dat een bass ook daadwerkelijk goed klinkt. Echter is het wel iets wat je moet horen en wat je niet door een ander zomaar kunt laten aansmeren. Het blijft een persoonlijke voorkeur. Ook een goede crossover is belangrijk. Het beste kun je dus een set van een bepaald merk kopen i.p.v. verschillende merken hiervoor te gebruiken. Dit verschil is namelijk vaak goed hoorbaar.