Intermediaburo
Image default
Electronica en Computers

Toegangssysteem met druppel, wat is het en hoe werkt het?

Een toegangssysteem met druppel, wat is dat eigenlijk precies en hoe werkt het? Een druppel sleutel staat ook wel bekend als een tag. Je kunt hiermee eenvoudig toegang verkrijgen voor een specifieke locatie. De speciale druppel sleutels kunnen aan een gebruiker worden gekoppeld. Hierdoor kan er toegangscontrole plaatsvinden voor bijvoorbeeld je bedrijfspand. Dit is zelfs in te stellen voor specifieke tijdstippen middels een toegangscontrole systeem.Je hebt dan ook niet meer meerdere sleutels voor verschillende deuren nodig. Middels een druppelsysteem kun je zelf bepalen wie toegang tot welke ruimte heeft. Hierdoor zorg je voor meer overzicht, veiligheid en gemak. In dit artikel vertellen we je meer over het toegangssysteem met druppel, hoe dit precies werkt en wat de voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

Hoe werkt een druppel toegangssysteem?

Een toegangscontrole met druppel werkt vrij eenvoudig. De druppel of tag is namelijk het leesveld van het digitale slot en zorgt ervoor dat de deur geopend wordt. Het druppelsysteem werkt gecombineerd met een speciaal slot, waarde er middels een code informatie op de druppel wordt opgeslagen. Deze informatie bepaalt of iemand wel of geen toegang heeft en kun je als beheerder aanpassen wanneer gewenst. Hierdoor heb je een slim toegangssysteem voor elk gebouw en iedere ruimte. De druppel sleutel is perfect voor organisaties waarbij sprake is van zowel een vast als wisselend personeelsbestand.

Een duurzaam systeem

Een druppel of tag is een duurzaam systeem, omdat deze jarenlang meegaat. En is een druppel sleutel per ongeluk verloren geraakt ,dan kan deze eenvoudig via het toegangscontrole systeem worden uitgeprogrammeerd of worden geblokkeerd. Zo kan niemand anders hier gebruik van maken en zomaar het gebouw binnentreden.

Altijd veilige toegang

Een groot voordeel aan de toegangssleutel met druppel is dat je altijd profiteert van veilige toegang. Zo heb je net even wat meer veiligheid dan met een normale sleutel. De sleutel is namelijk geheel geprogrammeerd om enkel de persoon die deze is toegewezen de toegang te verschaffen. Dit zorgt ervoor dat ongenode gasten niet zomaar binnen kunnen komen.

Altijd inzicht in de digitale sleutels

Wanneer je kiest voor een toegangssysteem met druppel heb je altijd inzichtelijk welke medewerkers over digitale sleutels beschikken. Je hoeft niet meer apart bij te houden wie sleutels in bezit heeft en hoeveel dit er zijn. Iedere medewerker of bezoeker krijgt een druppel toegewezen die de toegang kan geven tot de voordeur of bepaalde ruimtes. Dit kun je geheel zelf in het systeem bijhouden.

Nog meer voordelen van een druppelsysteem

Een druppelsysteem heeft nog veel meer voordelen te bieden naast het feit dat je extra beveiliging voor je pand hebt en kunt inzien welke medewerkers over toegang tot specifieke bedrijfslocaties beschikken. Zo kun je met slechts 1 klik toegang geven of deze afwijzen. Dit kan online, offline en virtueel. Je kunt ook eenvoudig druppels op maat instellen voor je medewerkers en bezoekers. Je kunt hierdoor elke medewerker van 1 unieke druppel voorzien. Druppels zijn daarbij een vrij duurzame oplossing voor bedrijven en organisaties, omdat niet telkens sleutels bijgemaakt hoeven te worden. Ze zijn ook eenvoudig opnieuw te gebruiken door ze via de software aan een nieuw uniek ID te koppelen. Je kunt de toegang van de druppel geheel op locatie en tijd afstemmen. Zo kun je op ieder moment toegang verschaffen via het online systeem. Dit kan per locatie, maar ook per dagdeel of specifiek tijdstip. Wie dan alsnog de tag vergeet in te leveren, kan hem na het specifieke dagdeel of tijdstip niet meer gebruiken. Je hebt ook inzicht in de directe aanwezigheid van je personeel. Zo registreer je niet alleen wie er aan het werk zijn, maar ook waar medewerkers aanwezig zijn. Dit is weer gunstig in het geval van een ontruiming bij calamiteiten. Voor wie is het toegangssysteem met druppel geschikt?

Een toegangssysteem met druppel kan voor vrijwel alle bedrijven en organisaties in diverse branches een uitkomst zijn. Vooral bedrijven met een wisselend personeelsbestand kunnen baat hebben bij een druppel sleutel in plaats van een losse sleutels. Echter is de druppel ook zeer handig voor bedrijven en organisaties met een vast personeelsbestand, waarbij niet iedere medewerker toegang tot de locaties heeft. Misschien heeft je organisatie juist wel ploegendiensten. Een druppelsysteem kan ook in dit geval een uitkomst bieden. Een druppelsysteem is ideaal voor kantoorgebouwen. bedrijfsverzamelgebouwen en fabriekslocaties.

Kies voor het toegangssysteem met druppel van primion

Wil jij een toegangscontrole met druppel voor jouw organisatie? Maak dan de keuze voor de personeelsplanning software van primion. Wij bieden diverse beveiligingsoplossingen voor bedrijven en organisaties aan en staan bekend om onze hoogwaardige kwaliteit software en uitstekende service. Met ons systeem voor toegangscontrole bieden wij altijd de optimale bedrijfsbeveiliging waar je naar op zoek bent. Neem meteen contact op voor meer informatie of voor een demo van ons toegangssysteem met druppel!

Wil jij een toegangssysteem met druppel voor jouw organisatie? Maak dan de keuze voor de software van primion. Wij bieden diverse beveiligingsoplossingen voor bedrijven en organisaties aan en staan bekend om onze hoogwaardige kwaliteit software en uitstekende service. Met ons systeem voor biometrische toegangscontrole bieden wij altijd de optimale bedrijfsbeveiliging waar je naar op zoek bent. Neem meteen contact op voor meer informatie of voor een demo van ons toegangssysteem met druppel!

https://www.primion.nl/